4 Υγιεινές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά πρέπει να τρώτε περισσότερο

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που μπορείτε να καταναλώσετε είναι οι παρακάτω:

 

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι το πρωταρχικό υγιεινό λίπος. Ένας μεγάλος αριθμός ερευνών διαπιστώνει ότι βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη. Πιο πρόσφατα, οι Ισπανοί ερευνητές σε δημοσίεση στο περιοδικό Molecules ανέφεραν ότι τα διάφορα συστατικά του ελαιόλαδου, συμπεριλαμβανομένου του ελαϊκού οξέος και των σεκοιριδοειδών, προστατεύουν το σώμα σας σε κυτταρικό επίπεδο για να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Η έρευνα δείχνει ότι τα λαχανικά που σοτάρονται στο ελαιόλαδο είναι επίσης πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από ότι τα βρασμένα - και έχουν και καλύτερη γεύση! Όλα τα λίπη έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έχει περίπου 120 θερμίδες.

 

Ψάρι

Μπορεί να έχετε ακούσει τη μητέρα ή τη γιαγιά σας να περιγράφουν τα ψάρια ως «τροφή του εγκεφάλου». Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι νέες Διατροφικές Οδηγίες προτείνουν να τρώτε τουλάχιστον 250 γραμμάρια την εβδομάδα για να λάβετε ποσότητες πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, εικοσαπεντανοϊκού (EPA) και δοκοσαεξανοϊκού οξέος ( DHA), τα οποία τροφοδοτούν τον εγκέφαλό σας και καταπολεμούν τις φλεγμονές και τις χρόνιες ασθένειες. Εάν ανησυχείτε για τον υδράργυρο, επιλέξτε σολομό, ρέγκες, σαρδέλες, στρείδια, πέστροφες και σκουμπρί σύμφωνα με το USDA.

 

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο παρέχουν περισσότερα οφέλη από τη δημιουργία ενός γευστικού γουακαμόλε. Συμβάλουν στη μείωση της φλεγμονών που συνδέονται με καρδιαγγειακές παθήσεις. Λάβετε υπόψη τη συνολική πρόσληψη των θερμίδων. Ένα μέτριο αβοκάντο είναι περίπου 320 θερμίδες. Ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε μια καλή δόση είναι να το προσθέσετε σε τόστ, καθώς μπορεί να συνοδέψει ως ένα πλήρες πρωινό, σνακ, μεσημεριανό ή ακόμα και ένα εύκολο δείπνο.

 

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι το πιο τέλειο σνακ της φύσης. Κάθε χούφτα αποτελεί μια ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων αμινοξέων, βιταμίνης Ε και ακόρεστων λιπαρών οξέων. Σε μια μακροχρόνια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο British Journal of Nutrition, η κατανάλωση ημερήσιας δόσης ξηρών καρπών συσχετίστηκε με 50% χαμηλότερη συχνότητα διαβήτη, 30% μείωση των καρδιακών παθήσεων και σχεδόν 50% χαμηλότερη επίπτωση εγκεφαλικού.

 

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post