4 τρόφιμα που βοηθούν τον θυρεοειδή σας

Αλάτι

Ο θυρεοειδής σας χρειάζεται ιώδιο για να λειτουργήσει καλά. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αρκετό από αυτό το στοιχείο από τη διατροφή τους, συνήθως μέσω ψαριών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι στο σπίτι. Μπορείτε να το καταλάβετε κοιτάζοντας την ετικέτα.

Φυλλώδη λαχανικά

Το σπανάκι, το μαρούλι και άλλα παραδείγματα είναι εξαιρετικές πηγές μαγνησίου, ένα μέταλλο  που παίζει τεράστιο ρόλο στις διαδικασίες του σώματός σας. Η κόπωση, οι μυϊκές κράμπες και οι αλλαγές στον καρδιακό παλμό σας θα μπορούσαν να είναι σημάδια ότι δεν παίρνετε αρκετή πόσοτητα.

Ξηροί καρποί

Τα κάσιους, τα αμύγδαλα και οι κολοκυθόσποροι είναι εξαιρετικές πηγές σιδήρου. Τα brazil nuts βοηθούν τον θυρεοειδή σας με δύο τρόπους. Δεν είναι μόνο μια καλή πηγή σιδήρου, αλλά είναι επίσης πλούσια σε σελήνιο, ένα άλλο μέταλλο που υποστηρίζει τον θυρεοειδή σας. Λίγα μόνο κάθε μέρα σας προσφέρουν το σελήνιο που χρειάζεστε.

Θαλασσινά

Τα ψάρια, οι γαρίδες και τα φύκια είναι εξαιρετικές πηγές ιωδίου. Χρειάζεστε ιώδιο για έναν υγιή θυρεοειδή, αλλά αποφύγετε επιλογές με μεγάλες ποσότητες όπως είναι τα φύκια. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post