#Health -4 χρήσιμα φαγητά και ποτά για να δοκιμάσετε όταν αισθάνεστε αφυδατωμένοι

Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που θα αισθανθείτε δίψα, μπορεί να έχετε ήδη αφυδατωθεί.

Η αφυδάτωση προκύπτει από την απώλεια υγρών. Πολλά πράγματα μπορεί να σας προκαλέσουν αφυδάτωση μεταξύ αυτών είναι η θερμότητα, τα φάρμακα, η πεπτική διαταραχή και η υπερβολική άσκηση. Μπορεί να αισθανθείτε λιποθυμία, ζάλη, δίψα, κούραση ή να έχετε ξηροστομία ή πρόβλημα εστίασης.

Ευτυχώς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να λάβετε υγρά, πέρα από το νερό. Στην πραγματικότητα, πολλά τρόφιμα και ποτά μπορούν να σας βοηθήσουν να ενυδατωθείτε.

Αυτό το άρθρο παραθέτει 4 εξαιρετικές επιλογές.

  1. Νερό καρύδας

Όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας χρειάζεται κάτι περισσότερο από υγρό για να ανακτήσει την ισορροπία του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει επίσης να αναπληρώσετε ηλεκτρολύτες που χάνονται σε υγρά από το σώμα, όπως ιδρώτα και ούρα.

Οι ηλεκτρολύτες είναι ανόργανα άλατα που χρειάζεται το σώμα σας για σημαντικές λειτουργίες, όπως η σωστή ισορροπία υγρών ο κανονικός ρυθμός του κτύπου της καρδιά σας. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι:

  • νάτριο
  • ασβέστιο
  • μαγνήσιο
  • κάλιο

Το νερό καρύδας είναι υπέροχο να το πίνετε όταν είστε αφυδατωμένοι, καθώς παρέχει πολύ απαραίτητο νερό, ηλεκτρολύτες και λίγους υδατάνθρακες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν είστε αφυδατωμένοι. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της κράμπας των μυών.

Εάν αντιμετωπίζετε ναυτία ή έμετο, φροντίστε να πιείτε αργά το νερό καρύδας σας. Το να το πιείτε απότομα μπορεί να προκαλέσει ναυτία.

Επίσης, ελέγξτε τα συστατικά για πρόσθετα σάκχαρα ή γεύσεις. Δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα συστατικά από το νερό καρύδας που αναγράφεται στην ετικέτα.

  1. Καρπούζι, μέλι και παρόμοια φρούτα

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να σας κρατήσει ενυδατωμένους.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φρούτα όπως καρπούζια και πεπόνια. Όλα αυτά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας τα μια ιδανική επιλογή όταν είστε αφυδατωμένοι.

Μια μερίδα 1 φλιτζανιού (152 γραμμάρια) καρπούζι αποτελείται από 92% (139 ml) νερό. Το πεπόνι είναι παρόμοιο, με περίπου 90% περιεκτικότητα σε νερό σε μια αντίστοιχη μερίδα.

Η αποθήκευση πεπονιού στο ψυγείο μπορεί να σας βοηθήσει να δροσιστείτε εάν η αφυδάτωσή σας προκλήθηκε από θερμότητα. Μπορείτε επίσης να παγώσετε το πεπόνι και να το πιπιλίζετε αν νιώθετε ναυτία.

Αυτή η μέθοδος θα εισάγει υγρά στο σύστημά σας πιο απαλά εάν έχετε στομαχικές διαταραχές.

  1. Smoothies

Τα Smoothies είναι ένας εξαιρετικά προσαρμόσιμος τρόπος για να λαμβάνετε περισσότερα υγρά όταν είστε αφυδατωμένοι.

Αυτά συνήθως περιέχουν μια υγρή βάση, όπως γάλα, χυμό ή παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη, καθώς και μια χούφτα φρούτων και λαχανικών, και μερικές φορές γιαούρτι για προστιθέμενη πρωτεΐνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυτικά γάλατα ή σκόνες πρωτεΐνης αντί για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το αποτέλεσμα είναι ένας κρεμώδης, γλυκός, αναζωογονητικός τρόπος για την αναπλήρωση χαμένων υγρών.

Τα smoothies με berries περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η αφυδάτωσή σας οφείλεται σε πυρετό ή λοίμωξη.

Εάν το στομάχι σας είναι ευαίσθητο, δοκιμάστε να προσθέσετε τζίντζερ ή μέντα στο μείγμα σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθούν στην αποτροπή της ναυτίας και στην ανακούφιση της πεπτικής διαταραχής.

Προσθέστε λίγο πάγο για να κάνετε το smoothie σας πιο κρύο εάν αισθάνεστε ναυτία. Τα κρύα τρόφιμα τείνουν να έχουν λιγότερο άρωμα, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν ορισμένες μυρωδιές προκαλούν ναυτία για εσάς.

  1. Τζατζίκι

Αυτό το ελληνικό dip γίνεται με γιαούρτι και αγγούρι - και τα δύο περιέχουν νερό.

Το γιαούρτι από μόνο του έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (85%) και πολλά ίδια οφέλη με το γάλα. Περιέχει επίσης ορισμένα προβιοτικά, τα οποία είναι φιλικά βακτήρια του εντέρου. Επιπλέον, το αγγούρι ενυδατώνει καθώς αποτελείται από 85% νερό.

Εάν κάνετε τζατζίκι στο σπίτι, μην στραγγίσετε το αγγούρι. Αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο δροσερή σύσταση, αλλά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε όλη αυτή την υπέροχη περιεκτικότητα σε νερό που βρίσκεται στα αγγούρια.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post