4 υγιεινές αλλαγές για να βελτιώσετε τη διατροφή σας

Αν και αυτά τα φαγητά μπορεί να είναι βολικά και γευστικά, μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία σας αν τα καταναλώνετε συχνά.

Ευτυχώς, υπάρχουν υγιεινές εναλλακτικές για πολλά από αυτά τα είδη.

Εδώ είναι 4 υγιεινές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε.  

  1. Αναψυκτικά

Οι αρνητικές επιπτώσεις των αναψυκτικών και άλλων ζαχαρωδών ποτών στην υγεία επιβεβαιώνονται μέσω επιστημονικών ερευνών.

Για παράδειγμα, τα αναψυκτικά σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη, παχυσαρκίας, λιπώδους ήπατος και μεταβολικού συνδρόμου - μια συσσώρευση συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο σακχάρου στο αίμα.

Αν και πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι η αλλαγή σε diet αναψυκτικά είναι καλύτερη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επίσης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφανίσεων παθήσεων όπως μεταβολικό σύνδρομο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εάν καταναλώνετε αναψυκτικά τακτικά, δοκιμάστε κάποια από αυτά τα ανθρακούχα:

  • Ανθρακούχο νερό με φρούτα. Βάλτε φέτες των αγαπημένων σας φρούτων σε ένα μπουκάλι αφρώδους νερού για ένα γευστικό, υγιές υποκατάστατο αναψυκτικών.
  • Το αφρώδες πράσινο τσάι.

Λάβετε υπόψη ότι το απλό νερό είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  1. Δημητριακά με ζάχαρη

Ένα μπολ δημητριακών είναι ένα βασικό πρωινό για πολλούς ανθρώπους. Ενώ ορισμένες επιλογές είναι καλύτερες από άλλες, τα περισσότερα δημητριακά τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και να είναι χαμηλά σε πλήρωση μακροθρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Επιπλέον, τα ζαχαρούχα δημητριακά που διατίθενται στο εμπόριο για τα παιδιά συχνά συσκευάζονται με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη και τεχνητές χρωστικές τροφίμων όπως το Red 40 - το οποίο μπορεί να σχετίζεται με θέματα συμπεριφοράς σε ευαίσθητα παιδιά.

Για μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πρωινά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες:

  • Πλιγούρι βρώμης. Το πλιγούρι βρώμης είναι μια φυσική εναλλακτική λύση δημητριακών που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

 

  • Πουτίγκα chia. Για ένα ελαφρώς γλυκό αλλά γεμάτο με ίνες γεύμα που είναι φιλικό για τα παιδιά, δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη, υψηλής πρωτεΐνης συνταγή chia pudding.
  • Γιαούρτι. Βάλτε 2% απλό ελληνικό γιαούρτι με φρέσκα μούρα, καρύδα χωρίς γλυκαντικά, και θρυμματισμένα αμύγδαλα για ένα πλήρες πρωινό.

Επιπλέον, είναι προτιμότερο να βρείτε συνταγές για σπιτικό μούσλι ή granola.

 

  1. Μπάρες από granola

Οι μπάρες granola είναι μια γρήγορη επιλογή σνακ για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, οι πιο δημοφιλείς granola bars είναι γεμάτες με προστιθέμενα σάκχαρα και άλλα γλυκά συστατικά, όπως τσιπς σοκολάτας ή επιχρίσματα καραμελών.

Για αυτό το λόγο, μπορείτε να δοκιμάσετε μια συνταγή σπιτικής granola bar που είναι χαμηλή σε προστιθέμενη ζάχαρη και χρησιμοποιεί υγιεινά συστατικά όπως ξηρούς καρπούς, βρώμη, σπόρους, καρύδα και αποξηραμένα φρούτα.

  1. Πατατάκια

Με την αλμυρή τους γεύση και την τραγανή τους υφή, τα τσιπ είναι ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό σνακ.

Ωστόσο, τα φρέσκα λαχανικά σε φέτες όπως το αγγούρι, τα καρότα, το σέλινο και τα ραδίκια παρέχουν επίσης μια ωραία τραγανή σύσταση. Επιπλέον, είναι γεμάτα ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Συνδέστε τα λαχανικά σας με μια πυκνή πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως το guacamole, το χούμους ή τα μαύρα φασόλια.

Ακολουθούν μερικά ακόμη υγιή υποκατάστατα των chips:

  • Chips από kale. Χαμηλά σε θερμίδες, αλλά γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, τα τσιπς kale υπάρχουν σε διάφορες γεύσεις.
  • Τσιπς τεύτλων. Τα τεύτλα είναι έντονα χρωματισμένα λαχανικά που προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως μείωση της φλεγμονής και ενίσχυση της καρδιακής υγείας.
  • Ψητά ρεβίθια. Τα ρεβίθια είναι γεμάτα με ίνες και μαγνήσιο - ένα μέταλλο που είναι σημαντικό για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη λειτουργία των νεύρων.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε κολοκυθάκια,, μελιτζάνες, καρότα ή και ραπανάκια στο φούρνο.

Επιπλέον, ψήνοντας λεπτές φέτες πατάτας ή γλυκοπατάτας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με τα πατατάκια που βρίσκετε στα καταστήματα.  από το κατάστημα, τα οποία είναι συχνά υψηλά σε θερμίδες, έλαια και αλάτι.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post