3 συμβουλές για να φτιάξετε ένα τέλειο snack

Παρά την χρησιμότητα τους τα σνακ έχουν φήμη ότι έχουν πολλές θερμίδες με φτωχή θρεπτική ικανότητα. Είναι τα σνακ βλαβερά για την υγεία μας;

Η κατανάλωση των σνακ εξαρτάται από το κίνητρο μας και την καθημερινή μας διατροφή. Έχετε μειωμένη ενέργεια μέσα στη μέρα? Πρόκειται να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το επόμενο σας γεύμα? Επιθυμείτε να φάτε σνάκ γλυκό ή αλμυρό; Διψάτε; Καταλαβαίνοντας το κίνητρο σας για το σνακ που επιθυμείτε να καταναλώσετε θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τη διατροφή σας. Ακολουθούν μερικά tips για να επιλέξετε το σωστό σνακ για εσάς.

 

Φτιάχνοντας το τέλειο snack

Πως θα διαχειριστείτε τα ενδιάμεσα γεύματα; Θα πρέπει να είναι γευστικά και να σας κρατήσουν δυνατούς μέχρι το επόμενο γεύμα. Σύμφωνα με έρευνα οι ίνες και οι πρωτεΐνες αποτελούν 2 σημαντικά συστατικά για να μείνετε δυνατοί και γεμάτοι μέσα στη μέρα. Με μια γενική ματιά το ιδανικό σνακ αποτελείται από ομάδες τροφικών αλυσίδων. Για παράδειγμα συνδυάζοντας μπανάνα με φυστικοβούτυρο και μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή κράκερς ολικής άλεσης ή 2 φέτες τυρί με λαχανικά.

Προσχεδιάστε

Μερικές φορές τα πολυάσχολα προγράμματα μας εμποδίζουν να τρώμε ακριβώς στην «κατάλληλη στιγμή» - δηλαδή. Όταν συμβεί αυτό, το να τρώμε ένα μικρό σνακ ενώ παραμένουμε ενυδατωμένοι μπορεί να μας κρατήσει μέχρι τη στιγμή που θα καθίσουμε για το επόμενο γεύμα μας.

Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι χρήσιμο το να προσχεδιάζουν, έχοντας μερικά σνακ εν κινήσει. Παραδείγματα τέτοιων σνακ είναι το χούμους, τα καρότα, το τυρί, το μήλο, το γιαούρτι ή μια μπάρα.  

 

Συντονιστείτε

Άλλες φορές θέλουμε κάτι για τη λιγούρα, όπως κάτι γλυκό ή αλμυρό. Ανεξάρτητα από το τι τρώτε, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί. Οι έρευνες δείχνουν ότι η διατροφική κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πιθανότητας συναισθηματικής κατανάλωσης ή του φαγητού που γίνεται απλά επειδή υπάρχουν διαθέσιμα τρόφιμα (ακόμη και αν δεν είστε ιδιαίτερα πεινασμένοι).

Πολλοί παράγοντες - χρόνος, προτίμηση, προϋπολογισμός, ευκολία και επίπεδα πείνας - επηρεάζουν τις επιλογές σνακ κάθε μέρα. Η κατανόηση του κινήτρου σας είναι το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας καλύτερης εμπειρίας και πιο σωστής εμπειρίας για snacks.

Πηγή: https://foodinsight.org/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post