3 λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην λειτουργεί η δίαιτά σας.

Τότε γιατί δεν χάνετε βάρος με τη δίαιτά σας; Οι ειδικοί δίνουν τρείς λόγους για τους οποίους μπορεί να έχει κολλήσει ο οργανισμός σας.

Ακολουθείτε τη δίαιτα κάποιου άλλου

Πάρα πολλοί άνθρωποι ακολουθούν δίαιτες που διάβασαν σε περιοδικά ή τους έδωσαν οι φίλου τους. Διαβάζουν ιστορίες στο Instagram για απώλεια βάρους ή και τον τρόπο με τον οποίο χάνουν βάρος οι celebrities. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Sophie Medlin, κάτι τέτοιο είναι λάθος καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό οργανισμό, γονίδια αλλά και τρόπο ζωής!

Δεν κοιμάστε αρκετά

Αν δεν κοιμάστε καλά το βράδυ, μπορεί να καταναλώνετε κατά μέσο όρο 400 θερμίδες περισσότερες από εκείνους που κοιμούνται καλά. Αυτό συμβαίνει καθώς τρώτε περισσότερες τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες για να έχετε ενέργεια ενώ παράλληλα, η υπνηλία, αυξάνει τις ορμόνες που προκαλούν την πείνα.

Έχετε stress

Οι ερευνητές έχουν βρει μια ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στο στρες και στο βάρος των ανθρώπων. Η καλή ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους.

Όταν αγχωνόμαστε, τα σώματά μας παράγουν αυξημένη κορτιζόλη που αυτή οδηγεί σε περισσότερη αποθήκευση λίπους. Επιπλέον, όταν είμαστε αγχωμένοι αναζητάμε φαγητά που είναι εύκολα και γρήγορα και συνήθως αυτά είναι γεμάτα ζάχαρη και υδατάνθρακες.

Με πληροφορίες από το: www.bbc.co.uk


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post