3 υγιεινοί λόγοι για να προσθέσετε περισσότερο ανανά στη ζωή σας!

Ο ανανάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αναζωογονητικό και νόστιμο. Αλλά ο ανανάς περιέχει επίσης αρκετά ισχυρά οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι τρεις υγιεινές δικαιολογίες για να προσθέσετε περισσότερα από τα θρεπτικά φρούτα στη διατροφή σας.

Είναι γεμάτος με βιταμίνη C

Ένα φλιτζάνι ανανά παρέχει πάνω από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C. Και ενώ μάλλον γνωρίζετε καλά ότι αυτή η θρεπτική ουσία βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού, κάνει πολύ περισσότερα. Η βιταμίνη C εμπλέκεται στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών σε όλο το σώμα. Επιπλέον, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από την πρόωρη γήρανση και ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Η βιταμίνη μπορεί επίσης να έχει επίδραση στη μέση σας: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι αθλητές που δεν είχαν αρκετή βιταμίνη C έκαψαν περίπου 25% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους. Και πολύ λίγη βιταμίνη C στην κυκλοφορία του αίματος έχει συνδεθεί με υψηλότερο σωματικό λίπος και μέγεθος μέσης.

Υποστηρίζει το υγιές δέρμα

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε μαγγάνιο (μόνο ένα φλιτζάνι περιέχει περισσότερο από το 75% της συνιστώμενης ποσότητας για μία ημέρα. Αυτό το μέταλλο, μαζί με τη βιταμίνη C, απαιτείται για την οικοδόμηση του κολλαγόνου - ένα δομικό συστατικό του δέρματος που αποτρέπει τη χαλάρωση και τις ρυτίδες.

Το μαγγάνιο λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από βλάβες από το υπεριώδες φως, καθιστώντας τον ανανά ιδιαίτερα κρίσιμο το καλοκαίρι.

Ενισχύει την υγιή πέψη

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να προσθέσετε φρέσκο ​​ανανά σε ένα επιδόρπιο ζελατίνης, γνωρίζετε ότι αυτό απλώς δεν θα λειτουργήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελαΐνη, το οποίο διασπά τη ζελατίνη στα δομικά στοιχεία του αμινοξέος, εμποδίζοντας το να γίνει ή να παραμείνει στερεό. Και το ένζυμο δεν επηρεάζει μόνο το μαγείρεμα - εάν τρώτε ανανά μαζί με ένα γεύμα, το bromelain μπορεί να σας βοηθήσει να αφομοιώσετε τις πρωτεΐνες, μειώνοντας ενδεχομένως το φούσκωμα, τη δυσπεψία και τη βραδύτητα. Οι φυτικές ίνες στον ανανά βοηθούν επίσης στη διατήρηση της κανονικότητας του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post