#Garden -15 χρήσιμα tips για να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο στο μπαλκόνι σας

Αν είστε νέοι σε αυτό, απλώς ακολουθήστε αυτές τις 15 βασικές συμβουλές πριν δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο στον μπαλκόνι σας.

 

  1. Ο κήπος σας πρέπει να είναι εύκολος να συντηρηθεί στην αρχή. Συνεπώς, κρατήστε τον απλό: εάν δεν έχετε χρόνο συντήρησης, φυτέψτε φυτά χαμηλής φροντίδας.
  2. Προετοιμάστε ένα πρόγραμμα εκ των προτέρων ανάλογα με το μέγεθος του μπαλκονιού σας. Ένα μικρό σκίτσο σε χαρτί είναι αρκετό για να σας δώσει μια περιγραφή των δυνατοτήτων που έχετε στο χώρο σας.
  3. Ορίστε έναν προϋπολογισμό πριν ξεκινήσετε. Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι ένας κήπος με μπαλκόνι με μερικές γλάστρες δεν είναι πολύ ακριβός. Αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά εξαρτάται πλήρως από το τι θέλετε να έχετε εκεί. Η τιμή μπορεί να διαφέρει. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να αφιερώσετε χρόνο στον σχεδιασμό ώστε να αποφύγετε να βγείτε εκτός προϋπολογισμού.
  1. Εάν πάτε διακοπές, θα χρειαστείτε μια λύση για το πότισμα των φυτών σας. Έχετε κάποιον γνωστό σας που μπορεί να βοηθήσει; Εάν όχι, η επιλογή ενός αυτόματου συστήματος ποτίσματος για τις γλάστρες είναι μια εξαιρετική ιδέα.
  1. Ελέγξτε τις ώρες ηλιοφάνειας του μπαλκονιού σας. Είναι στον βορρά; Στον Νότο; Οι καλλιέργειες που επιλέγετε να βάλετε στον μίνι κήπο σας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την έκθεσή τους στον ήλιο.
  2. Για να δώσετε ομορφιά και χρώμα στο μπαλκόνι σας, φυτέψτε και λουλούδια. Ανάλογα με το γούστο, την επιθυμία και τους περιορισμούς του μπαλκονιού σας (χώρος, φως του ήλιου, προϋπολογισμός), οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.
  1. Δώστε προσοχή στο χώρο και επιλέξτε ανθοφόρα φυτά ανάλογα με αυτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναπτύξετε αναρριχητικά φυτά καθώς χρειάζονται κατακόρυφο χώρο ή εάν έχετε περισσότερο χώρο, φυτέψτε θάμνους σε γλάστρες. Γενικά, τα μικρότερα φυτά που δεν καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του οριζόντιου χώρου συνήθως έχουν εξέχουσα θέση στα μπαλκόνια.
  1. Επίσης, ελέγξτε τη φωτεινότητα. Σε σκιερό χώρο, τα πράσινα φυτά όπως κισσός και οι φτέρες είναι υπέροχα. Μπορείτε επίσης να προτιμήσετε φυτά όπως κληματίς, αγιόκλημα ή γιασεμί (ό, τι ταιριάζει στο κλίμα σας). Σε ένα μεγάλο μπαλκόνι με πολλή έκθεση στον ήλιο, γιατί να μην επιλέξετε να μεγαλώσετε θάμνους - εσπεριδοειδή, πικροδάφνη, γαρδένια, ή τριαντάφυλλα;
  2. Σκεφτείτε τις εποχές. Τα λουλούδια και τα φυτά που επιλέγετε να μεγαλώσετε μπορεί να μην ανθίζουν απαραίτητα όλο το χρόνο στο μπαλκόνι σας. Επιλέξτε λοιπόν τα φυτά ανάλογα με την εποχή.
  3. Σκεφτείτε τον τύπο γλαστρών που πρέπει να έχετε στον κήπο σας.
  4. Διασκεδάστε και μη διστάσετε να αλλάξετε τα χρώματα για να φέρετε χαρά στο μπαλκόνι σας.
  1. Δημιουργήστε έναν κήπο λαχανικών στο μπαλκόνι σας. Είναι απολύτως δυνατό να αναπτυχθεί ένας μικρός βρώσιμος κήπος στο μπαλκόνι σας. Φυσικά, δεν μπορείτε να ταΐσετε την οικογένειά σας, αλλά μπορείτε ακόμα να έχετε τη δική σας βιολογική και νόστιμη συγκομιδή. Μερικά φαγητά όπως ντομάτες, πιπεριές, τσίλι, μελιτζάνες καθώς και πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά (+ όλα τα βότανα) μπορούν να αναπτυχθούν καλά.
  2. Για να δημιουργήσετε τον μίνι κήπο σας, επιλέξτε αρκετά μεγάλες γλάστες έτσι ώστε τα φυτά σας να έχουν αρκετό χώρο για ανάπτυξη.
  3. Ο διαθέσιμος χώρος για την ανάπτυξη των φυτών σας είναι μικρότερος από έναν κανονικό κήπο, οπότε φροντίστε να επιλέξετε ένα έδαφος πολύ καλής ποιότητας για να βελτιστοποιήσετε την ανάπτυξη των φυτών.
  4. Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τον κήπο σας σε εξαιρετική κατάσταση. Για αυτό λοιπόν μην ξεχάσετε να εφαρμόζετε τακτικά λίπασμα.

 

Πηγή: https://balconygardenweb.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post