12 τρόφιμα που σας παρέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση βιταμίνης C δεν μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει το κρυολόγημα αλλά αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί να βοηθήσει ελαφρώς στη μείωση του χρόνου που είστε άρρωστοι και στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων σας. Ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι έχει μόνο 69,7 mg βιταμίνης C, η οποία είναι στην πραγματικότητα μικρότερη από εκείνη πολλών άλλων κοινών φρούτων και λαχανικών. Για να απολαύσετε περισσότερη βιταμίνη C και να δώσετε στη διατροφή σας περισσότερη ποικιλία, συμπληρώστε τη διατροφή σας με αυτά τα 12 superfoods.

Πιπεριές τσίλι

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένη ή τεμαχισμένη πιπέρι τσίλι παρέχει 107,8 mg βιταμίνης C. Επιπλέον, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Buffalo διαπίστωσαν ότι η καψαϊκίνη, η ένωση που κάνει τις πιπεριές τσίλι καυτερές, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων και των μυών.

Κόκκινες πιπεριές

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές περιέχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι - 190 mg. Οι κόκκινες πιπεριές είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία προάγει την υγεία των ματιών.

Πράσινες πιπεριές

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά περιέχει λιγότερη βιταμίνη C από την πιο γλυκιά κόκκινη πιπεριά, αλλά στα 120 mg, εξακολουθεί να είναι το 200% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Η πράσινη πιπεριά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ινών.

Kale

Εκτός από τη διπλάσια συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Α και επτά φορές τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Κ, μια μερίδα φλιτζάνι kale παρέχει 80,4 mg βιταμίνης C. Αυτό το διατροφικό εργοστάσιο παρέχει επίσης μια σημαντική δόση μετάλλων και λιπαρών οξέων.

Μπρόκολο

Αυτό το λαχανικό παρέχει 132 mg βιταμίνης C , ίνες και μόλις 30 θερμίδες ανά μερίδα. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι το μπρόκολο μπορεί να έχει ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου.

Παπάγια

Η μερίδα ενός φλιτζανιού παρέχει 88,3 mg βιταμίνης C.

Φράουλες

Ένα φλιτζάνι αυτού του super fruit περιέχει 84,7 mg βιταμίνης C, καθώς και υγιεινές δόσεις φυλλικού οξέος και άλλες ενώσεις που αποδεικνύετε ότι ενισχύουν την υγεία της καρδιάς. Ένα άλλο απροσδόκητο όφελος από την κατανάλωση φραουλών; Μπορούν να βοηθήσουν στη λεύκανση των δοντιών σας με φυσικό τρόπο.

Κουνουπίδι

Είτε το ψήνετε, το μαγειρεύετε στον ατμό ή σε πουρέ, τρώγοντας ένα μικρό κεφάλι κουνουπιδιού παίρνετε μια δόση 127,7 mg βιταμίνης C, συν 5 γραμμάρια ινών και 5 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Αυτά τα μικρά λάχανα είναι γεμάτα με φυτοθρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που προλαμβάνουν τον καρκίνο, για να μην αναφέρουμε 74,8 mg βιταμίνης C.

Ανανάς

Εκτός από 78,9 mg βιταμίνης C, ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση της τροφής και στη μείωση του φουσκώματος. Η βρομελίνη δρα επίσης ως ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε γρηγορότερα μετά από μια σκληρή προπόνηση.

Ακτινίδια

Μια μερίδα ακτινίδιου (περίπου 2 φρούτα) διαθέτει 137,2 mg βιταμίνης C. Αυτά τα φρούτα είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και χαλκό.

Μάνγκο

Γευτείτε αυτά τα τροπικά φρούτα και απολαύστε 122,3 mg βιταμίνης C. Το μάνγκο είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία όπως και η βιταμίνη C παίζει βασικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και επιπλέον διατηρεί τα μάτια σας υγιή.

 

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post