10 tips ώστε να είστε πιο παραγωγικοί στην τηλεργασία σας!

Ξυπνήστε νωρίς

Σύμφωνα με την έρευνα, τα άτομα που ξυπνάνε το πρωί μπορεί να είναι πιο παραγωγικά, γιατί το ότι ξυπνούν νωρίς τους δίνει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν για την ημέρα. Επιπλέον, εάν έχετε παιδιά στο σπίτι, αυτό μπορεί να σας δώσει ένα καλό χρονικό περιθώριο χωρίς περισπασμούς για να ασχοληθείτε επιπλέον με τη δουλειά σας.

Αντισταθείτε στην επιθυμία να δουλέψετε από το κρεβάτι

Η μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά την εργασία από το σπίτι είναι ο τεράστιος αριθμός περισπασμών. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε στην κρεβατοκάμαρά σας, αυτός είναι ένας χώρος που συνήθως προορίζεται για ύπνο και χαλάρωση. Συνεπώς μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της παραγωγικότητας.

Δημιουργήστε έναν ειδικό χώρο

Είναι σημαντικό να εγκατασταθείτε σε ένα χώρο όπου μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή σας. Βάλτε τον εαυτό σας σε ένα μέρος που να αισθάνεστε άνετα και εργονομικά σωστά ώστε να δουλέψετε χωρίς περισπασμούς.

Κρατήστε γύρω σας φυτά

Η έρευνα έχει δείξει ότι η εργασία κοντά σε φυτά μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα κατά 15% καθώς και να βοηθήσει στην αύξηση της συγκέντρωσης. Επιπλέον, είναι μια καλή δικαιολογία για να φωτίσετε το χώρο σας.

Κατάργηση περισπασμών

Ακόμα κι αν δεν έχετε την πολυτέλεια να εγκατασταθείτε σε ξεχωριστό δωμάτιο, μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας επιτυχημένο, αφαιρώντας τυχόν περισπασμούς. Αφαιρέστε τα πάντα από το τραπέζι σας, κοιτάξτε μακριά από την τηλεόραση και βάλτε αυτό το καλάθι με βρώμικα ρούχα σε άλλο δωμάτιο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Μπορεί να μην έχετε τις δύο οθόνες που έχετε συνηθίσει, αλλά κάνετε το καλύτερο δυνατό για να εφοδιαστείτε με τα εργαλεία που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εταιρεία σας μπορεί να σας παρέχει επιπλέον πόρους.

Ντυθείτε

Μπορεί να είναι δελεαστικό να χαλαρώνετε στον υπολογιστή σας με τις πιτζάμες σας, αλλά η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται πιο έγκυροι, αξιόπιστοι και ικανοί όταν φορούν επίσημη ενδυμασία εργασίας.

Μείνετε σε επαφή με τους συναδέλφους

Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε πρόσβαση σε μερικά διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας. Μπορείτε να δοκιμάσετε πλατφόρμες όπως το Slack ή το Google Chat για να επικοινωνήσετε. Και, για κάτι ακόμα πιο άμεσο και προσωπικό, το Zoom είναι χρήσιμο για μια τηλεδιάσκεψη.

Ορισμός ορίων

Εάν μοιράζεστε το χώρο σας με άλλους - έναν σύντροφο, έναν συγκάτοικο ή παιδιά - το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι όλοι στο χώρο σας γνωρίζουν ποια είναι τα όρια εργασίας σας. Βρείτε ένα σημείο με μια πόρτα που μπορείτε να κλείσετε, βάλτε ένα σημάδι "μην ενοχλείτε" και φορέστε ακουστικά για να αποφύγετε τυχόν θόρυβο.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Σύμφωνα με μελέτες, ακόμη και 1% – 2%  απώλεια νερού του σώματος - κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ήπια αφυδάτωση - επηρεάζει αρνητικά τη γνωστική απόδοση. Για να αποφύγετε την αφυδάτωση, προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.

Πηγή: https://www.oprahdaily.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post