#Beauty -10 tips για πιο φρέσκο και δροσερό δέρμα

Από την Κλεοπάτρα (που λέγεται ότι χρησιμοποιούσε ελαιόλαδο για να διατηρήσει το δέρμα της φρέσκο) μέχρι τους αστέρες του σύγχρονου κινηματογράφου, η λαμπερή και ενυδατωμένη εμφάνιση ήταν μια πολυπόθητη.

Τι ακριβώς είναι το δροσερό δέρμα;

Ουσιαστικά, είναι το ενυδατωμένο, φρέσκο ​​(σκεφτείτε: μετά την απολέπιση) δέρμα που έχει ένα είδος λάμψης.

Όσο για το πώς να το πετύχετε, οι μέθοδοι ποικίλλουν, αλλά τα πάντα, από μια υγιεινή διατροφή έως μια προσεκτική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος μπορούν να παίξουν ρόλο.

Ρίξτε μια ματιά στις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε δροσερό δέρμα.

Καθαρισμός

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση ή την επίτευξη ενός υγιούς δέρματος. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τα σκληρά καθαριστικά που στεγνώνουν το δέρμα σας και να αναζητήσετε κάτι με πιο ήπια συστατικά.

Απολέπιση

Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας καθαρισμού. Η απολέπιση, χημική ή φυσική, απομακρύνει τα στρώματα των νεκρών κυττάρων του δέρματος και προωθεί νέα κύτταρα στη θέση τους για μια πιο ομαλή και λαμπερή εμφάνιση.

Η φυσική απολέπιση μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά έχει ένα περιθώριο λάθους: το να είστε πολύ σκληροί με το δέρμα σας.  

Ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να σφραγίζετε την υγρασία του δέρματος και να το ενυδατώνετε.

Μια απαλή ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα μπορεί επίσης να κλειδώσει την υγρασία. Επίσης είναι σημαντικό να αναζητήσετε καθαριστικά με ήπια συστατικά όπως γάλα ή χαμομήλι.   

Προσθέστε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα άλλο δυνητικά χρήσιμο συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος όταν πρόκειται για την ενίσχυσή του.

Ενώ τα συστατικά που βάζετε στο πρόσωπό σας συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση του καθαρού, δροσερού δέρματος, μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η ενυδάτωση είναι μια σημαντική πτυχή της συνολικής υγείας. Αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της υγείας του δέρματος.

Πόσο νερό χρειάζεστε ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Θα θελήσετε επίσης να δώσετε προσοχή στο πόσο διψάτε.

Δοκιμάστε υγιεινά λίπη

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι αυτά που τρώτε μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση του δέρματός σας. Και όταν πρόκειται για δροσερό δέρμα, τα καλά λιπαρά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Στην πραγματικότητα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν ρόλο στην καλή διατήρηση του δέρματος σας. Όταν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, μπορεί να παρατηρήσετε ακόμη και ξηρό δέρμα

Άλλες επιλογές με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3:

  • σκουμπρί
  • σολομός
  • στρείδια
  • σπόροι λιναριού
  • καρύδια

Καταναλώστε αντιοξειδωτικά

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα αντιοξειδωτικά - που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως τα μούρα - παίζουν επίσης ρόλο στην υγεία του δέρματος.

Τα μούρα είναι επίσης γεμάτα βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που λειτουργεί για να διατηρεί το δέρμα σας σταθερό και υγιές με την πάροδο του χρόνου.

Μειώστε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα. Για παράδειγμα, η ίδια μελέτη του 2014 που αναφέρθηκε παραπάνω διαπίστωσε ότι τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη απορροφώνται γρήγορα από το σώμα, γεγονός που μπορεί να συμβάλει σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνη.

Ορισμένα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν:

  • άσπρο ψωμί
  • άσπρο ρύζι
  • αναψυκτικά
  • πατάτες τηγανιτές

Επιπλέον, μια μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι μια παραδοσιακή δυτική διατροφή πλούσια σε λίπος και ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, όπως η ψωρίαση.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Η ξεκούραση είναι πράγματι κάτι - και αν δεν κοιμάστε καλά, θα φανεί στο δέρμα σας.

Και, με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο την εμφάνισή σας όσο και την υγεία του δέρματός σας. Η έρευνα έχει συνδέσει τον χρόνιο κακό ύπνο με περισσότερα σημάδια γήρανσης, μειωμένο φραγμό του δέρματος και χαμηλότερη ικανοποίηση με την εμφάνιση του δέρματος.

Προσπαθήστε να αγχώνεστε λιγότερο

Το άγχος μπαίνει σε κάθε πτυχή της υγείας σας και η υγεία του δέρματος σας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στην πραγματικότητα, το άγχος έχει πολλές επιπτώσεις στο δέρμα, σύμφωνα με έρευνα: από τη συμβολή στην ακμή έως την επιδείνωση των δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση και η δερματίτιδα εξ επαφής.

Όταν έχετε άγχος, το σώμα σας αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης στρες κορτιζόλης. Αυτό παίζει ρόλο στο πόσο λάδι απελευθερώνει το σώμα σας από τους σμηγματογόνους αδένες του.

Όταν έχετε υπερβολική παραγωγή λαδιού, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακμή.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post