#Health -Αισθάνεστε κόπωση; Ανακαλύψτε 10 τροφές που την καταπολεμούν!

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε περισσότερη ενέργεια από το φαγητό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε στον εαυτό σας το καλύτερο δυνατό φαγητό.

Εκτός από αυτό που τρώτε, η ώρα που τρώτε μπορεί επίσης να επηρεάσει την ενέργειά σας. Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς νιώθετε μετά από ένα μεγάλο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο; Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας χρησιμοποιεί την ενέργειά του για να αφομοιώσει αυτό το μεγάλο γεύμα αντί να τροφοδοτήσει το υπόλοιπο σώμα σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε το κώμα μετά το γεύμα είναι να τρώτε αρκετά μικρότερα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα κρατήσει το σώμα σας τροφοδοτούμενο τακτικά και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

  1. Μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Ενώ ένα cheeseburger με πατάτες μπορεί να είναι παρήγορο ενώ το τρώτε, η θρεπτική του αξία είναι χαμηλή. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως ορισμένα συσκευασμένα ή κονσερβοποιημένα τρόφιμα, καραμέλες, γεύματα σε κουτιά και προμαγειρεμένα κρέατα είναι συνήθως γεμάτα συντηρητικά, πρόσθετα, νάτριο, τρανς λιπαρά και τεχνητά συστατικά που μπορεί να σας επιβραδύνουν.

  1. Φρέσκα, εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Όσο πιο φρέσκο ​​είναι το φαγητό σας, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα περιέχει. Σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορεί να στερούνται θρεπτικών συστατικών για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, τα φρέσκα τρόφιμα συνήθως περιέχουν υψηλότερα θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην εποχή τους σημαίνει ότι ωρίμασαν φυσικά.

  1. Ποτά χωρίς καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι εντάξει με μέτρο και έχει αποδειχθεί ότι έχει κάποια οφέλη για την υγεία. Παρόλο που παρέχει βραχυπρόθεσμη ώθηση, δεν παρέχει στην πραγματικότητα ενέργεια στο σώμα.

Εάν πρέπει να πιείτε καφέ, επιλέξτε μαύρο καφέ ή τσάι χωρίς ζάχαρη. Τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά μπορεί να είναι γεμάτα με εκλεπτυσμένη ζάχαρη και τεχνητά συστατικά που μπορεί να σας προκαλέσουν κόπωση και να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα υγείας εάν τα καταναλώνετε υπερβολικά.

  1. Άπαχες πρωτεΐνες

Τα κόκκινα κρέατα προσθέτουν κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή σας. Τα πιο λιπαρά κρέατα, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και τα ψάρια, εξακολουθούν να παρέχουν ποιοτική πρωτεΐνη, αλλά περιέχουν λιγότερο κορεσμένο λίπος. Τα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός και ο τόνος, μπορούν να προσθέσουν ωφέλιμα και υγιεινά για την καρδιά λίπη.

  1. Δημητριακά ολικής αλέσεως και σύνθετοι υδατάνθρακες

Ακριβώς όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες όπως τα σάκχαρα και το λευκό αλεύρι προσθέτουν μικρή διατροφική αξία. Η επιλογή τροφίμων ολικής αλέσεως και σύνθετων υδατανθράκων διασφαλίζει ότι το σώμα σας λαμβάνει τα πλήρη οφέλη.

  1. Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές για να νικήσετε την κούραση και να καταπολεμήσετε την πείνα. Η λήψη μιας ποικιλίας ξηρών καρπών και σπόρων στη διατροφή σας μπορεί να προσφέρει υγιεινά θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.

Δοκιμάστε αμύγδαλα, Brazilian nuts, κάσιους, φουντούκια, πεκάν, καρύδια, ηλιόσπορους και σπόρους κολοκύθας. Συνιστάται η κατανάλωση ωμών, ανάλατων εκδόσεων. Επιπλέον αποτελούν το τέλειο μεσημεριανό σνακ.

  1. Νερό

Το πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη λειτουργία του σώματος. Παρόλο που το νερό δεν παρέχει ενέργεια με τη μορφή θερμίδων, βοηθά στη διευκόλυνση των ενεργειακών διεργασιών στο σώμα, κάτι που αποτελεί από μόνο του μια ενεργειακή ώθηση.

Πιείτε νερό όλη την ημέρα και προσπαθήστε να ανταλλάξετε αναψυκτικά, καφέ και άλλα ποτά με ένα ποτήρι νερό. Αυτή η απλή αλλαγή μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά και θα νιώσετε καλύτερα πριν το καταλάβετε.

  1. Μπανάνες

Οι ερευνητές συνέκριναν τις μπανάνες με αθλητικά ποτά με υδατάνθρακες σε ποδηλάτες που χρειάζονταν σταθερή ενέργεια για τις μεγάλες βόλτες τους. Διαπίστωσαν ότι η μπανάνα προσέφερε τόσο καύσιμο στους αναβάτες όσο και το ποτό. Άρα η επιλογή είναι οι μπανάνες, σωστά;

Αποδεικνύεται ότι οι μπανάνες είναι γεμάτες με κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες και την τέλεια ποσότητα υδατανθράκων που σας παρέχουν μια μεγάλη ώθηση φυσικής ενέργειας.

  1. Βρώμη

Δεν είναι μόνο για πρωινό. Ένα μεγάλο μπολ βρώμης περιέχει πλήρη ίνα πλήρωσης και ακόμη και λίγη πρωτεΐνη. Επιπλέον, είναι καλή για άτομα που εμφανίζουν αιχμές και σταγόνες σακχάρου στο αίμα με άλλα επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε τον έλεγχο του τι βάζετε μέσα στην βρώμη, όπως γάλα, λίγο μέλι και μερικά μικτά μούρα.

  1. Σπόροι Chia

Παρόλο που μπορεί να μην εκπαιδεύεστε για ένα πρόγραμμα άσκησης αντοχής, οι σπόροι chia μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή παρατεταμένης ενέργειας χάρη στην περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, υγιεινά λίπη και φυτικές ίνες.

Δύο κουταλιές της σούπας chia παρέχουν περίπου 24 γραμμάρια υδατάνθρακες και 4,8 γραμμάρια ωμέγα-3, τα οποία είναι υγιεινά για την καρδιά και αντιφλεγμονώδη.

Για καθημερινούς σκοπούς, το να πασπαλίζετε με μερικές κουταλιές της σούπας σπόρους chia το πρωινό σας smoothie ή να προσθέτετε μια λίγους στο απογευματινό σας γιαούρτι μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ενέργεια ώστε να κρατήσετε την κόπωση μακριά.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post