10 + 1 τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς την ανακάλυψη του εαυτού σας

 

Οι πρωινές σελίδες είναι σαν να στέλνετε ένα τηλεγράφημα στο σύμπαν που λέει: «Αυτό μου αρέσει. Αυτό είναι που δεν μου αρέσει. Αυτό θέλω περισσότερο. Αυτό θέλω λιγότερο », λέει η Τζούλια Κάμερον στην Oprah Daily.

Ωστόσο, μην ασκείτε πίεση στον εαυτό σας για να ετοιμάσετε τις σελίδες. Αυτή η πειθαρχημένη καθημερινή πρακτική είναι ιδιωτική, ιερή και γεμάτη εκπλήξεις. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να βρίσκουν τον εαυτό τους συναρπαστικό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πρωινές σελίδες σας εκπαιδεύουν να δείτε τη δική σας αξία.

Κάντε έναν έλεγχο στις σχέσεις σας

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού σας με μια γενναία και ειλικρινή απογραφή των σχέσεων σας-ιδιαίτερα εκείνων που μπορεί να είναι εξαντλητικές ή τοξικές.

Αναρωτηθείτε: «Πού νιώθω δυσαρέσκεια, που δεν με βλέπουν ή με εκμεταλλεύονται;» Προτού μπορέσετε να γνωρίσετε βαθύτερα τον εαυτό σας, πρέπει απολύτως να καθορίσετε τα όριά σας με τους άλλους. Πρέπει να γίνετε πιο απαιτητικοί σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση σε εσάς. Γιατί δεν πρέπει να έχουν όλοι.

Κάντε μια λίστα με πράγματα που σας ευχαριστούν.

Κάντε μια λίστα «εντάξει» και μια «όχι εντάξει». Αυτές οι μικρές κινήσεις είναι σημαντικές επειδή προσφέρουν τρόπους να δείξετε στον εαυτό σας ότι αξίζετε τη δική σας προσοχή.

Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσετε ότι το σπίτι σας θα είναι πιο άνετο και φιλόξενο αν το γεμίσετε με πιο απαλό φως και αρωματικά κεριά. Ή, θα μπορούσε απλώς να είναι θέμα απόφασης ότι πρέπει να δημιουργήσετε ένα email στο αφεντικό σας σχετικά με την έλλειψη ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής.

Αφεθείτε σε μια καθημερινή πνευματική πρακτική όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα.

Η ενασχόληση με μια ήσυχη πνευματική πρακτική σας βοηθά να αναγνωρίσετε ότι οι όποιες αρνητικές σκέψεις σας, ανεξάρτητα από το πόσο δυνατές ή επίμονες, δεν χρειάζεται να κινούν τα νήματα.

Έχουμε πάνω από 30.000 ασυνείδητες σκέψεις την ημέρα, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αρνητικές. Επιτελώντας μια πνευματική πρακτική όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα, μπορείτε να επιλέξετε σκέψεις που θα σας ανεβάσουν, αντί να βρίσκεστε στο έλεος των αρνητικών που σας οδηγούν σε μια καθοδική τάση. Αυτή είναι η πραγματική ενδυνάμωση επειδή συνειδητοποιείτε ότι έχετε επιρροή στις δικές σας ψυχικές και πνευματικές καταστάσεις.

Κάντε μια στοχαστική και στοργική συνομιλία με το παιδί μέσα σας

Ανεξάρτητα από το πόσο ζείτε, πάντα θα υπάρχει ένα παιδί μέσα σας, που θα σας τραβάει την προσοχή, ελπίζοντας να αναγνωριστεί και να παρηγορηθεί. Η επανεξέταση του θησαυρού των παιδικών επιθυμιών και πληγών είναι ένα βασικό μέρος κάθε ταξιδιού για την ανακάλυψη του εαυτού σας, αν και είναι το μέρος που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να κοιτάζουν αλλού.

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά φαίνεται να πρέπει να επιστρέψεις στον τόπο του εγκλήματος για να καταλάβεις γιατί είσαι όπως είσαι και γιατί είσαι ευαίσθητος σε ορισμένα πράγματα. Το παιδί μέσα σας πρέπει να ακουστεί για να μπορέσετε να δώσετε στον ενήλικα σας αυτο-άδεια να σταματήσει να κρύβεται ή να κάνει πράγματα που σας αποτρέπουν από την πλήρη γνώση του εαυτού σας.

Δώστε προσοχή σε όσα σας φωτίζουν

Τι έχετε φανταστεί να κάνετε τόσο καιρό που δεν είχατε ποτέ σκοπό να κάνετε; Θα μπορούσε να είναι η πτώση με αλεξίπτωτο, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή η έναρξη μιας επιχείρησης. Ή μπορεί απλά να θέλετε να βρίσκεται χρόνο μέσα στην ημέρα για να απολαύσετε τα βιβλία, τα ντοκιμαντέρ και τα podcast που σας αρέσουν.

Ό, τι κι αν είναι αυτό, εστιάστε σε αυτό που σας κάνει να νιώθετε πιο ζωντανοί, ακόμα κι αν είναι για λίγα λεπτά την ημέρα.

Σκεφτείτε να αφήσετε το comfort zone σας

Μία από τις πιο εύκολες αποφάσεις στον κόσμο είναι να μείνετε εκεί που είστε. Η αυτοανακάλυψη συμβαίνει μόνο όταν είστε πρόθυμοι να κάνετε το βήμα που δεν μπορείτε να σταματήσετε να ονειρεύεστε.

Μερικές φορές νιώθουμε εγκλωβισμένοι από τον χώρο που υπάρχει ανάμεσα στο ποιοι ήμασταν και ποιοι θέλουμε να είμαστε. Μπορεί να υπάρχει κάτι που θέλετε να εξερευνήσετε ή να δοκιμάσετε, αλλά φοβάστε να αφήσετε αυτό που σας είναι γνωστό. Αν κάτι σας καλεί, είτε πρόκειται για περιπέτεια, για αλλαγή ζωής ή για μια νέα επιχειρηματική ιδέα, ακούστε το.

Να ξέρετε ότι όταν ενθουσιάζεστε για τη δική σας ανάπτυξη και αυτοανακάλυψη, όλοι κερδίζουν.

Εάν δεν ενεργείτε από έναν χώρο αυθεντικής χαράς και ικανοποίησης (όταν αυτό είναι δυνατόν, τουλάχιστον), δεν θα δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό.

Προσπαθήστε, λοιπόν, να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας - το ξέρουμε, είναι πιο εύκολο να το πούμε παρά να το κάνουμε - γιατί αν θέλετε να υπηρετήσετε τον κόσμο, πρέπει να ξεκινήσετε στέκεστε ψηλά στην αλήθεια σας.

Θυμηθείτε ότι αυτό το ταξίδι αφορά εσάς και ότι είστε εσείς που ελέγχετε.

Η βαθιά εξερεύνηση συχνά προκαλεί μεγάλες αποκαλύψεις. Ίσως ξαφνικά νιώσετε το τρέμουλο της επιθυμίας να ζήσετε μια ζωή που είναι πιο περιπετειώδης και πολύχρωμη, ή να αισθανθείτε πιο εμφανείς και κατανοητές στις σχέσεις σας. Ίσως επίσης, να συνειδητοποιήσετε ότι αισθάνεστε σαν όμηρος μιας καριέρας ή ενός τρόπου ζωής. Η διαδικασία μπορεί να είναι έντονη και συντριπτική και μπορεί να αισθάνεστε πιεσμένοι να ενεργήσετε με βιασύνη. Ωστόσο η αλλαγή δε θέλει τεράστιες κινήσεις.

Στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της ανακάλυψης του εαυτού και της προσωπικής μεταμόρφωσης μπορεί να συμβεί με έναν ψίθυρο.

Αγκαλιάστε τη διαρκή διαδικασία της προσωπικής σας εξέλιξης.

Παρόλο που είναι δελεαστικό να βλέπεις την αυτο-ανακάλυψη ως έναν λαμπρό προορισμό, αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Η αυτο-ανακάλυψη είναι περισσότερο μια διαρκής διαδικασία που κάνουμε σε όλη μας τη ζωή.

Θα πρέπει να δώσετε στον εαυτό μας χάρη και ελευθερία ώστε να αναθεωρήσετε τις ανάγκες σας καθώς οι εποχές αλλάζουν και τα χρόνια περνούν.

Η αυτο-ανακάλυψη είναι η τολμηρή πράξη του να επιλέγεις να μην οδηγείσαι πλέον από τις πληγές του παρελθόντος και να αποφασίζεις να γίνεις ολοένα και πιο πολύ ένας άνθρωπος που καθορίζει μόνος του την πορεία του. Πρόκειται για την αναζήτηση της προοδευτικής συνειδητοποίησης της δικής σας ευτυχίας και την ανακάλυψη ότι η μόνη ζωή που μπορείτε πραγματικά να σώσετε είναι η δική σας.

Η γνώση είναι δύναμη, αλλά η αυτογνωσία είναι η πιο ισχυρή. Όλο αυτό το ταξίδι είναι μια μακρά, όμορφη έρευνα - μια ερώτηση για να γνωρίσετε τον εαυτό σας.

Πηγή: https://www.oprahdaily.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post