Αυτά τα 10 τρόφιμα καταπολεμούν το λίπος

Ωμά λαχανικά

Τα ωμά λαχανικά είναι ένα εξαιρετικό σνακ. Σας χαλαρώνουν, είναι γεμάτα με νερό, κάτι που σας βοηθάει να αισθάνεστε γεμάτοι και έχουν χαμηλές θερμίδες. Για παράδειγμα μισό φλιτζάνι κομμένο σέλινο έχει μόλις 8 θερμίδες.

 

Γλυκοπατάτες

Σκεφτείτε τις τυπικές ψητές πατάτες που είναι γεμάτες με υλικά με πολλά λιπαρά. Αν τις αντικαταστήσετε με γλυκοπατάτες, ίσως να μην χρειαστείτε κάτι τέτοιο. Οι ψημένες γλυκοπατάτες είναι τόσο γεμάτες στη γεύση, δεν χρειάζονται πολλά, εκτός αν θέλετε να τις δοκιμάσετε ψητές με κανέλα. Αυτό μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει πολλές θερμίδες. Επιπλέον, οι γλυκοπατάτες έχουν κάλιο, β-καροτένιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

 

Αυγά

Ένα αυγό έχει μόνο 75 θερμίδες, συν 7 γραμμάρια πρωτεΐνης μαζί με άλλα ζωτικά θρεπτικά συστατικά. Θυμηθείτε, το σώμα σας θα κάψει περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με ένα πρωινό με βαριά περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Τα καλά νέα είναι ότι τα αβγά δεν βρίσκονται πιά στη λίστα εκείνων που φοβούνται την υψηλή χοληστερόλη καθώς έχουν κορεσμένα λιπαρά και όχι διαιτητική χοληστερόλη.

 

Καφές

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό: Ένα από τα αγαπημένα σας ποτά μπορεί να βελτιώσει το μεταβολισμό και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ο καφές διεγείρει τον μεταβολισμό, αλλά μόνο λίγο. Μην υπολογίζετε σε αυτόν για απώλεια βάρους, ειδικά εάν προσθέτετε θερμίδες με έξτρα συστατικά στον καφέ σας.

 

Πλιγούρι βρώμης

Η βρώμη έχει τρία πράγματα που βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους: πλούσια σε φυτικές ίνες, πολύ νερό, και είναι ζεστή. Αυτός είναι ένας πλήρης συνδυασμός. Το ζεστό φαγητό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να το φάτε και όλα τα υγρά και οι ίνες θα σας βοηθήσουν να νιώσετε γεμάτοι για περισσότερο χρόνο. Αποφύγετε να βάλετε ζάχαρη και προσθέστε γεύση με κανέλα ή μοσχοκάρυδο.  

 

Ταμπουλέ

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, αλλά έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Αυτό σας βοηθά να νιώσετε γεμάτοι με ελάχιστες θερμίδες. Έχει επίσης υπέροχη γεύση. Για να μετατρέψετε αυτό το πιάτο σε γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε φασόλια και να το ανακατέψετε με ντομάτα, αγγούρι και μαϊντανό.

 

Σούπα

Η σούπα – και μιλάμε για σούπα με βάση το νερό και όχι την κρέμα, είναι πολύ βοηθητική. Είναι γεμάτη νερό, άρα σας γεμίζει με τις λιγότερες θερμίδες. Επίσης, είναι ζεστή, κάτι δηλαδή που σας εμποδίζει από το να τρώτε πάρα πολύ. Μπορείτε να την φάτε πριν από ένα γεύμα και να «πάρει χώρο» που θα μπορούσε να δοθεί σε τρόφιμα υψηλότερης θερμιδικής αξίας.

 

Σαλάτα

Ένας άλλος τρόπος για να νιώσετε γεμάτοι πριν από ένα γεύμα είναι η κατανάλωση σαλάτας. Το μαρούλι έχει άφθονο νερό και έτσι μπορεί να πιάσει χώρο στο στομάχι. Αυτό αφήνει λιγότερο χώρο για πιο λιπαρά τρόφιμα που μπορεί να προστεθούν αργότερα στο γεύμα. Κάντε τη σαλάτα σας ενδιαφέρουσα προσθέτοντας μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά ή τριμμένο τυρί. Προσέξτε όμως για το dressing, το οποίο μπορεί να προσθέσει πολλές θερμίδες.

 

Ξύδι

Βάλτε στη σαλάτα σας λάδι και ξύδι. Είναι εύκολο dressing και μπορεί να δώσει υπέροχη γεύση χωρίς πολλές θερμίδες σε κάθε σας σαλάτα.  

 

Ψάρι

Μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης είναι τα ψάρια. Τα περισσότερα ψάρια έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και οι εξαιρέσεις έχουν συνήθως μια καλή μορφή λίπους: ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3, τα οποία βρίσκονται στον σολομό, τη ρέγγα και άλλα λιπαρά ψάρια, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και άλλες χρόνιες παθήσεις.

 

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post