Πένες ολικής άλεσης με κόκκινη πιπεριά, σπανάκι και φέτα
Οι πένες συνδυάζονται υπέροχα με το σκόρδο, τις ψητές κόκκινες πιπεριές και το σπανάκι. Από πάνω θα γαρνίρετε με τυρί φέτα και θα απολαύστε ένα Μεσογειακό πιάτο.
Υλικά
- 340 γρ. πένες ολικής άλεσης
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
- 1 κούπα κόκκινες πιπεριές, ψητές
- 280 γρ. baby σπανάκι
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ¾ κούπας τυρί φέτα
Εκτέλεση
Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και επιστρέψτε στην κατσαρόλα.
Την ίδια ώρα ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε σκόρδο ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε και τις κόκκινες πιπεριές, το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να είναι έτοιμο. Θα χρειαστεί περίπου 4 λεπτά.
Ενώστε το μείγμα λαχανικών με τις πένες. Σερβίρετε με φέτα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment