arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ολόκληρο ψητό κουνουπίδι με κουρκουμά


Αυτό το ολόκληρο ψητό κουνουπίδι συνδυάζεται με το πιο γευστικό γιαούρτι με κουρκουμά.
Ολόκληρο ψητό κουνουπίδι με κουρκουμά

Vegetarian

Ολόκληρο ψητό κουνουπίδι με κουρκουμά


Ολόκληρο ψητό κουνουπίδι με κουρκουμά

Θα το αγαπήσετε. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.

Υλικά

  • 1 μεσαίο κουνουπίδι
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, + έξτρα για τη γεύση
  • 4 κούπες ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • ½ κούπας φρέσκα βότανα, ψιλοκομμένα (συνδυασμός από κόλιανδρο, δυόσμο ή/και μαϊντανό)
  • ¼ κούπας ψημένο κουκουνάρι ή αμύγδαλα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Σως με κουρκουμά

  • ½ κούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ¼ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνου στους 206 βαθμούς C και απλώστε ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.

Κόψτε το κάτω μέρος του κουνουπιδιού ώστε να καθίσει όμοια πάνω στο ταψί. Πασπαλίστε με 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο και απλώστε το με τα χέρια σας. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ψήστε για 45 λεπτά.

Για τη σως: Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το γιαούρτι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.

Αφαιρέστε το κουνουπίδι από το φούρνο και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να το ανοίξετε. Ρίξτε ακόμα 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού στο κουνουπίδι. Επιστρέψτε το στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.

Αφαιρέστε από τον φούρνο και αλείψτε ¼ από τη σως γιαουρτιού. Ψήστε για άλλα 15 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα πράσινα λαχανικά με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Αφαιρέστε το κουνουπίδι από τον φούρνο. Θα πρέπει να είναι τρυφερό εξωτερικά και εσωτερικά. Γαρνίρετε με τη σως και πασπαλίστε με βότανα και ψητά κουκουνάρια. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε με σαλάτα και την υπόλοιπη σως στο πλάι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.