Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ Dijon
Είναι vegan, δεν έχει μαγιονέζα και είναι εύκολο να τη φτιάξετε. Υγιεινή και light.
Υλικά
- 900 γρ. φρέσκες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
- 2 κ.σ. ανθό αλατιού
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
Dijon Βινεγκρέτ:
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κούπας ξύδι λευκού κρασιού
- 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Φρέσκα βότανα:
- ¼ κούπας φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, χοντροκομμένος
- 2 κ.σ. φρέσκο εστραγκόνο, χοντροκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο (ή πράσινα κρεμμύδια), κομμένα πολύ λεπτά
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τις κομμένες πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Προσθέστε αλάτι και βράστε τις πατάτες. Προσθέστε 2 σκελίδες σκόρδου και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές.
Καθώς οι πατάτες σιγοβράζουν, φτιάξτε την βινεγκρέτ ενώνοντας Dijon, λάδι, ξύδι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Στραγγίστε τις πατάτες και το σκόρδο. Τοποθετείστε τις πατάτες σε μονή στρώση σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν. Ψιλοκόψτε το μαγειρεμένο σκόρδο και προσθέστε τη βινεγκρέτ. Περιχύστε τη βινεγκρέτ στις χλιαρές πατάτες. Αφήστε τις πατάτες σε θερμοκρασία δωματίου για 10 – 15 λεπτά.
Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε με τα ψιλοκομμένα βότανα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment