arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ Dijon


Αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη με βότανα – εστραγκόν, μαϊντανό και σχοινόπρασο – και dressing Dijon Vinaigrette.
Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ Dijon

Vegetarian

Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ Dijon


Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ Dijon

Είναι vegan, δεν έχει μαγιονέζα και είναι εύκολο να τη φτιάξετε. Υγιεινή και light.

Υλικά

  • 900 γρ. φρέσκες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ανθό αλατιού
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου

Dijon Βινεγκρέτ:

Φρέσκα βότανα:

  • ¼ κούπας φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκο εστραγκόνο, χοντροκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο (ή πράσινα κρεμμύδια), κομμένα πολύ λεπτά

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τις κομμένες πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Προσθέστε αλάτι και βράστε τις πατάτες. Προσθέστε 2 σκελίδες σκόρδου και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές.

Καθώς οι πατάτες σιγοβράζουν, φτιάξτε την βινεγκρέτ ενώνοντας Dijon, λάδι, ξύδι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Στραγγίστε τις πατάτες και το σκόρδο. Τοποθετείστε τις πατάτες σε μονή στρώση σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν. Ψιλοκόψτε το μαγειρεμένο σκόρδο και προσθέστε τη βινεγκρέτ. Περιχύστε τη βινεγκρέτ στις χλιαρές πατάτες. Αφήστε τις πατάτες σε θερμοκρασία δωματίου για 10 – 15 λεπτά.

Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε με τα ψιλοκομμένα βότανα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.feastingathome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.