Ταψί με μιξ λαχανικών

Στόχος είναι όλα τα λαχανικά να έχουν μια ωραία τραγανή γεύση και να είναι ταυτόχρονα έτοιμα. Αυτό μπορεί να σας φανεί κάπως δύσκολο στην αρχή αλλά σίγουρα τη δεύτερη φορά θα το πετύχετε πολύ πιο εύκολα!

Ζεστά υλικά

 

Κρύα υλικά:

  • 2 χούφτες baby σπανάκι
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κούπα μαγειρεμένα μαύρα φασόλια
  • Ρόδι
  • Γιαούρτι
  • Πέστο
  • Λεμόνι

 

Μέθοδος:

Κόψτε τις πατάτες, τα καρότα και το μπρόκολο σε μπουκίτσες. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίστε με λάδι και αλάτι. Ψήστε στους 200 ° C  για περίπου 15-20 λεπτά. Κόψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών στην μέση.

Κόψτε τις χοντρές ρίζες από το kale και κόψτε τα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και αλάτι και προσθέστε στο ταψί για περίπου 10 – 15 λεπτά.

Τα λαχανικά θα είναι έτοιμα μόλις έχουν ένα χρυσαφί χρώμα και έχουν μαλακώσει ενώ το kale όταν είναι πιο τραγανό.

Κόψτε το baby σπανάκι, κάντε φέτες το αβοκάντο (ή πουρέ, αν το προτιμάτε), τα μαύρα φασόλια και το ρόδι και περιχύστε σε όλα τα λαχανικά το γιαούρτι και το πέστο. Προσθέστε ένα λεμόνι και πασπαλίστε με λάδι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post