Vegetarian τάκος με ψητό κουνουπίδι
Μετά από μια μπουκιά θα σας πείσουν και θα γίνουν ένα αγαπημένο πιάτο.
Υλικά
Για το κόκκινο λάχανο
- 1 κούπα λευκό ξύδι
- 1 κούπα νερό
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ μικρό κόκκινο κεφαλάκι λάχανο, τριμμένο
Για το κουνουπίδι
- 1 μεσαίο κεφαλάκι κουνουπιδιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου χωρίς αλάτι
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τα τάκος
- 2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα στην μέση, χωρίς το κουκούτσι
- ½ κούπας ελληνικό γιαούρτι
- ½ κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- Ξύσμα από ½ μεσαίο λεμόνι
- Χυμό από ½ μεσαίο λεμόνι
- 8 – 12 μικρές τορτίγιες καλαμποκιού, ζεσταμένες
Εκτέλεση
Φτιάξτε το κόκκινο λάχανο:
Τοποθετείστε το ξύδι, το νερό, το μέλι και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράστε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και ανακατέψτε. Τοποθετείστε το λάχανο σε ένα μεσαίο ανθεκτικό στη ζέστη μπολ και ρίξτε από πάνω το μείγμα με το ξύδι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σταθεί όσο ετοιμάζετε το κουνουπίδι. Στη συνέχεια, στραγγίστε και πετάξτε το υγρό.
Ψήστε το κουνουπίδι:
Τοποθετείστε τη σχάρα στην μέση του φούρνου και προθερμάνετε στους 220 C. Τοποθετείστε ένα ταψί με μια λαδόκολλα πάνω καθώς ζεσταίνετε.
Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια των 3 εκ. Τοποθετείστε τα σε μεσαίο μπολ, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και μεταφέρετε πάνω στην λαδόκολλα τα κουνουπίδια απλώνοντάς τα σε μια μονή στρώση. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν σε διάφορα σημεία και να είναι τραγανά, για περίπου 20 λεπτά.
Για τα τάκος:
Καθώς μαγειρεύετε το κουνουπίδι, βάλτε το αβοκάντο σε ένα μπολ και πολτοποιήστε το. Προσθέστε το γιαούρτι., ¼ κούπας κόλιανδρο, ξύσμα και χυμό λεμονιού και αφήστε το στην άκρη.
Μόλις το κουνουπίδι είναι έτοιμο, στραγγίστε το υγρό από το λάχανο. Για να τα ενώσετε, γεμίστε τις τορτίγιες με λάχανο, κουνουπίδι και γαρνίρετε με το μείγμα από αβοκάντο και το υπόλοιπο ¼ κούπας κόλιανδο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment