Ρύζι πιλάφι με ντομάτα και ρεβίθια
Το καστανό ρύζι συνδυάζεται ωραία με τα καρύδια και το ρύζι και τα ρεβίθια προσθέτουν πρωτεΐνη.
Υλικά (2-3 μερίδες)
Σαλάτα
- ½ κούπας καστανό ρύζι, ωμό
- 450 γρ. ντομάτες σε μικρές φέτες
- 1 ½ κούπας μαγειρεμένα ρεβίθια
Βότανα
- ¼ κούπας ψητά καρύδια
- ½ κούπας βασιλικό
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- Ανθός αλατιού
- 2 – 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Προαιρετικά
- 20 γρ. τυρί φέτα
Εκτέλεση
Ενώστε το καστανό ρύζι μαζί με μια κούπα νερό, σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράστε και στη συνέχεια σιγοβράστε με καπάκι μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το υγρό και να είναι τρυφερό. Χρειάζεται περίπου 45 λεπτά.
Καθώς μαγειρεύετε το ρύζι, κόψτε τις ντομάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ.
Τοποθετείστε τα καρύδια σε ένα ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε τα. Προσθέστε τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο σκόρδο. Σε ένα μπολ τοποθετείστε το μείγμα μαζί με αλάτι και ελαιόλαδο.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με τις ντομάτες, το μείγμα καρυδιών και τα ρεβίθια. Βάλτε τυρί, αν χρησιμοποιείτε και σερβίρετε μαζί με φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment