Ντομάτες με φιστίκια και κρεμμύδια
Υλικά
- ¼ κούπας ωμά φιστίκια
- 1 κρεμμύδι
- 3 μεσαίες ώριμες ντομάτες
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 κ.γ. πιπεριές jalapeno
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου, τριμμένους
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς C. Αλείψτε τα φιστίκια σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά και έχουν αρχίσει να ροδίζουν. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσουν. Ψιλοκόψτε σε μικρά κομμάτια.
Καθώς ψήνετε τα φιστίκια, κόψτε τις άκρες από τα κρεμμύδια και ψιλοκόψτε τα. Τοποθετείστε σε ένα στραγγιστήρι και ρίξτε κρύο νερό. Στραγγίστε και στεγνώστε τα κρεμμύδια με μια καθαρή πετσέτα.
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες. Τοποθετείστε σε ένα μπολ και προσθέστε αλάτι, πιπεριές jalapenos, 2/3 από τα ψιλοκομμένα φιστίκια και 2/3 από τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Αφήστε όσο περισσότερα υγρά ντομάτας μπορείτε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε τους σπόρους κύμινου σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία για 20 δευτερόλεπτά. Αρκετά ώστε να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τη ζέστη και βάλτε τα πάνω στο μείγμα ντομάτας. Γαρνίρετε με κρεμμύδια, φιστίκια και ελαιόλαδο πριν σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment