arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ντομάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκι στον φούρνο με σκόρδο και παρμεζάνα


Ένας εκπληκτικός τρόπος να συνδυάσετε τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά λαχανικά.
Ντομάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκι στον φούρνο με σκόρδο και παρμεζάνα

Vegetarian

Ντομάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκι στον φούρνο με σκόρδο και παρμεζάνα


Ντομάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκι στον φούρνο με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά (6 μερίδες)

  • 3 μεσαία κολοκυθάκια
  • 1 μικρή / μεσαία μελιτζάνα
  • 470 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 2/3 κούπας φρέσκο τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
  • ¼ κούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος – χωρισμένος
  • ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος – χωρισμένος

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί με λάδι.

Κόψτε το κολοκυθάκι σε τέταρτα. Περίπου 3 εκατοστά το κάθε κομμάτι και τοποθετείστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, κόψτε την μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες. Στη συνέχεια κόψτε τις σε κομμάτια. Προσθέστε στο μπολ με το κολοκυθάκι. Κόψτε τα ντοματίνια στην μέση προσθέστε και αυτά στο μπολ. Περιχύστε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 1/3 κούπας τυρί Παρμεζάνα, μισή ποσότητα από τον βασιλικό και μισή από τον μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά.

Μεταφέρετε τα λαχανικά στο ταψί. Ψήστε για 25 λεπτά, στη συνέχεια καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 – 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα υλικά: Παρμεζάνα, βασιλικό και μαϊντανό. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.wellplated.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.