Ντομάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκι στον φούρνο με σκόρδο και παρμεζάνα
Υλικά (6 μερίδες)
- 3 μεσαία κολοκυθάκια
- 1 μικρή / μεσαία μελιτζάνα
- 470 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2/3 κούπας φρέσκο τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
- ¼ κούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος – χωρισμένος
- ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος – χωρισμένος
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί με λάδι.
Κόψτε το κολοκυθάκι σε τέταρτα. Περίπου 3 εκατοστά το κάθε κομμάτι και τοποθετείστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, κόψτε την μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες. Στη συνέχεια κόψτε τις σε κομμάτια. Προσθέστε στο μπολ με το κολοκυθάκι. Κόψτε τα ντοματίνια στην μέση προσθέστε και αυτά στο μπολ. Περιχύστε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 1/3 κούπας τυρί Παρμεζάνα, μισή ποσότητα από τον βασιλικό και μισή από τον μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά.
Μεταφέρετε τα λαχανικά στο ταψί. Ψήστε για 25 λεπτά, στη συνέχεια καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 – 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα υλικά: Παρμεζάνα, βασιλικό και μαϊντανό. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment