Γευστική σως για σπαράγγια
Αυτή η κρεμώδης σως με λεμόνι θα σας δώσει γεύση σε κάθε σας μπουκιά. Στο τέλος, γαρνίρετε με ψιλοκομμένα βραστά αυγά και σερβίρετε.
Υλικά
Για τα σπαράγγια
- 1 μεγάλο ματσάκι σπαράγγια
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- Ανθό αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σως γιαουρτιού με λεμόνι
- 3/4 της κούπας ελληνικό γιαούρτι
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκληρά βραστά αυγά, σε κομμάτια
Εκτέλεση
Πλύνετε τα σπαράγγια και κόψτε λίγα εκατοστά από το τέλος τους. Σε ένα στεγνό τηγάνι μαγειρέψετε για 10 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερά γυρνώντας στα μία φορά κατά τη διάρκεια.
Μόλις τα σπαράγγια είναι μαγειρεμένα, βάλτε τα σε ένα μπολ. Κόψτε το λεμόνι σε φέτες και στύψτε τον χυμό του μέσα στο μπολ. Προσθέστε γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ ενώστε το ελληνικό γιαούρτι με φρέσκο χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για την γεύση. Στο σερβίρισμα γαρνίρετε τα σπαράγγια με σως γιαουρτιού και αυγά. Προσθέστε φέτες λεμονιού και απολαύστε!
Leave a comment