arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Πουρές γλυκοπατάτας


Αυτός ο πουρές γλυκοπατάτας είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο είτε σε εορταστικό είτε σε απλό τραπέζι.
Πουρές γλυκοπατάτας

Vegetarian

Πουρές γλυκοπατάτας


Πουρές γλυκοπατάτας

Είναι κρεμώδης, γεμάτος γεύση και εύκολος στη δημιουργία.

Υλικά

  • 5 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας γάλα αμυγδάλου ή άλλο γάλα
  • 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκα φύλλα θυμαριού ή φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Προθερμάινετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C και απλώστε ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανοίξετε τρύπες στις γλυκοπατάτες, τοποθετείστε τις στο ταψί και ψήστε μέχρι να είναι τρυφερές, για 60 λεπτά.

Βγάλτε τη φλούδα από τις γλυκοπατάτες και τοποθετείστε σε μπλέντερ. Προσθέστε ελαιόλαδο, γάλα, δενδρολίβανο, τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε κρεμώδες αποτέλεσμα. Αν θέλετε πιο τραγανή σύσταση, πολτοποιήστε μια ειδικό μηχάνημα. Γαρνίρετε για τη γεύση.

Μεταφέρετε στο μπολ και γαρνίρετε με θυμάρι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.