Πουρές γλυκοπατάτας

Είναι κρεμώδης, γεμάτος γεύση και εύκολος στη δημιουργία.

Υλικά

  • 5 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας γάλα αμυγδάλου ή άλλο γάλα
  • 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκα φύλλα θυμαριού ή φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Προθερμάινετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C και απλώστε ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανοίξετε τρύπες στις γλυκοπατάτες, τοποθετείστε τις στο ταψί και ψήστε μέχρι να είναι τρυφερές, για 60 λεπτά.

Βγάλτε τη φλούδα από τις γλυκοπατάτες και τοποθετείστε σε μπλέντερ. Προσθέστε ελαιόλαδο, γάλα, δενδρολίβανο, τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε κρεμώδες αποτέλεσμα. Αν θέλετε πιο τραγανή σύσταση, πολτοποιήστε μια ειδικό μηχάνημα. Γαρνίρετε για τη γεύση.

Μεταφέρετε στο μπολ και γαρνίρετε με θυμάρι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post