Γλυκοπατάτες γεμιστές με τριμμένη σαλάτα
Υλικά
- 4 μικρές γλυκοπατάτες
- 4 ραπάνακια
- 2 μεσαία καρότα
- 1 μεγάλο παντζάρι
- 1 μεσαίο μήλο
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- Ανθό αλατιού
- Φρέσκο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. ηλιόσπορος
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορος
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και ψήστε τις στο φούρνο μέχρι να είναι τρυφερές.
Την ίδια ώρα, χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, τεμαχίστε τα ραπανάκια, τα καρότα, τα παντζάρια, το μήλο και το κρεμμύδι. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε τους σπόρους σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε τους για περίπου 2 λεπτά. Κατά τη διάρκεια ανακατέψτε λίγο.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αμέσως προσθέστε το μέλι. Ρίξτε το περιεχόμενο σε μια αντικολλητική λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει.
Χωρίστε τις πατάτες. Γαρνίρετε με σαλάτα και μετά με τους σπόρους! Αν το θέλετε, προσθέστε και λίγο γιαούρτι.
Συνταγή: https://www.womansday.com/
Photo: Chris Court; Prop Stylist: Lucy Tweed
Leave a comment