arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Πικάντικες γλυκοπατάτες με κρέμα με σχοινόπρασο


Αυτές οι πικάντικες γλυκοπατάτες είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο.
Πικάντικες γλυκοπατάτες με κρέμα με σχοινόπρασο

Vegetarian

Πικάντικες γλυκοπατάτες με κρέμα με σχοινόπρασο


Πικάντικες γλυκοπατάτες με κρέμα με σχοινόπρασο

Το μπαχάρι δίνει μια ζεστή γεύση ενώ η κρέμα από σχοινόπρασο είναι πολύ εύκολη.

Υλικά

Για τις πατάτες

Για την κρέμα με σχοινόπρασο

  • 1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο
  • 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Ψήστε τις πατάτες: σε ένα μικρό μπολ ενώστε τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το μπαχάρι και το αλάτι.

Πλύνετε τις γλυκοπατάτες κρατώντας τη φλούδα τους. Κόψτε την πατάτα οριζόντια σε φέτες. Τοποθετείστε τις πατάτες με το κόψιμο προς τα κάτω. Περίπου 12 φέτες για κάθε πατάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τις πατάτες με το μείγμα μπαχαρικών και το ελαιόλαδο.

Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε εκεί τις πατάτες σε μονή στρώση. Ψήστε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερές και να έχουν ροδίσει.

Για την κρέμα από σχοινόπρασο: κόψτε το σχοινόπρασο σε φέτες και ανακατέψτε το με το γιαούρτι και το αλάτι. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι.

Σερβίρετε τις φέτες ζεστές μαζί με την κρέμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.