Πικάντικες γλυκοπατάτες με κρέμα με σχοινόπρασο
Το μπαχάρι δίνει μια ζεστή γεύση ενώ η κρέμα από σχοινόπρασο είναι πολύ εύκολη.
Υλικά
Για τις πατάτες
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1,2 κ. μικρές προς μεσαίες γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Για την κρέμα με σχοινόπρασο
- 1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο
- 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Ψήστε τις πατάτες: σε ένα μικρό μπολ ενώστε τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το μπαχάρι και το αλάτι.
Πλύνετε τις γλυκοπατάτες κρατώντας τη φλούδα τους. Κόψτε την πατάτα οριζόντια σε φέτες. Τοποθετείστε τις πατάτες με το κόψιμο προς τα κάτω. Περίπου 12 φέτες για κάθε πατάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τις πατάτες με το μείγμα μπαχαρικών και το ελαιόλαδο.
Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε εκεί τις πατάτες σε μονή στρώση. Ψήστε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερές και να έχουν ροδίσει.
Για την κρέμα από σχοινόπρασο: κόψτε το σχοινόπρασο σε φέτες και ανακατέψτε το με το γιαούρτι και το αλάτι. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι.
Σερβίρετε τις φέτες ζεστές μαζί με την κρέμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment