Μπουκίτσες γλυκοπατάτας με αβοκάντο
Μπορείτε να ψήσετε τις φέτες γλυκοπατάτας από πριν, αλλά περιμένετε να κόψετε το αβοκάντο την τελευταία στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο το αβοκάντο θα είναι πιο πράσινο και φωτεινό.
Υλικά
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
- 1 ραπανάκι καρπούζι, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.γ. σπόρους σουσαμιού, μαύρους ή λευκούς
Αβοκάντο tartare
- 1 κ.γ. λάδι σουσαμιού
- 2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού + έξτρα στύψιμο
- ¼ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, σε κομμάτια
- 1 μεσαίο – μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε στρογγυλές φέτες. Αυτό θα σας δώσει περίπου 14 – 16 φέτες.
Τοποθετείστε τις γλυκοπατάτες σε μια λαδόκολλα, σε μονή στρώση. Πασπαλίστε μεελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 20 λεπτά. Γυρίστε την πλευρά και ψήστε για 10 – 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να είναι τρυφερές.
Για το αβοκάντο tartare: σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε μαζί λάδι σουσαμιού, χυμό λεμονιού, μουστάρδα και λίγο αλάτι. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι και αφήστε το στην άκρη.
Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, κόψτε το αβοκάντο σε κύβους και προσθέστε το στο tartare μαζί με λίγο έξτρα λεμόνι. Αλατοπιπερώστε για περισσότερη γεύση.
Γαρνίρετε τις γλυκοπατάτες με τα ραπανάκια και τις φέτες αβοκάντο. Πασπαλίστε με σπόρους σουσαμιού και αλάτι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment