Σούπα με γλυκοπατάτα και φυστικοβούτυρο
Δοκιμάστε ως γαρνίρισμα τα ψιλοκομμένα φιστίκια ή τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε με μια μεικτή πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ.
Συστατικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1 κ.σ. λάδι canola
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
- 110 γρ. πράσινο τσίλι, κατά προτίμηση ζεστό, στραγγισμένο
- 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
- 2 κ.γ. μπαχαρικά
- 420 ml νερό
- ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- Φρέσκο πιπέρι για τη γεύση
- Ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλλιανδρου
Μέθοδος
Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Μαγειρέψτε για κάποια λεπτά και αφήστε τις στην άκρη.
Την ίδια ώρα, σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάλτε νερό και σοτάρετε κρεμμύδι για 2-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να έχει σκούρο χρώμα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε τον χυμό, το τσίλι, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά. Προσαρμόστε τη θερμοκρασία και βράστε. Στη συνέχεια μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
Την ίδια ώρα, ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις σε μέγεθος μπουκιάς. Προσθέστε τις μισές στην κατσαρόλα και τις άλλες μισές σε ένα μπλέντερ μαζί με νερό και φυστικοβούτυρο. Κάντε τις πουρέ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βάλτε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ενώστε. Μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό, αν θέλετε. Γαρνίρετε με πιπέρι και ζεστάνετε αν χρειάζεται.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment