arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Γλυκοπατάτες στην γάστρα


Θα αγαπήσετε αυτήν την συνταγή για γλυκοπατάτες στον φούρνο.
Γλυκοπατάτες στην γάστρα

Vegetarian

Γλυκοπατάτες στην γάστρα


Γλυκοπατάτες στην γάστρα

Μπορείτε να το ετοιμάσετε από πριν, προετοιμάζοντας το topping και την γέμιση χωριστά. Στη συνέχεια, ενώστε τα και ψήστε μόλις είστε έτοιμοι να φάτε.

Υλικά

Για το τραγανό topping

  • 1/3 κούπας βρώμη
  • ¼ κούπας πεκάν, + έξτρα για γαρνίρισμα
  • ¼ κούπας καρύδια, + έξτρα για γαρνίρισμα
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • ¼ κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί / γάστρα / πιρέξ 20 x 28  εκ. και αλείψτε με ελαιόλαδο.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να κάνετε μερικές τρύπες στις γλυκοπατάτες. Τοποθετείστε τις γλυκοπατάτες στο αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να είναι τρυφερές, για 60 λεπτά περίπου.

Για το τραγανό topping: βάλτε τη βρώμη, τα πεκάν, τα καρύδια, το σκόρδο, το μέλι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το αλάτι στο μπλέντερ και ανακινήστε καλά. Αφαιρέστε το μείγμα και αφήστε το στην άκρη.

Αφαιρέστε το δέρμα από τις γλυκοπατάτες και τοποθετείστε τις στο μπλέντερ. Προσθέστε ελαιόλαδο, γάλα αμυγδάλου, τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ενώστε. Απλώστε το μείγμα στο ταψί.

Πασπαλίστε με το τραγανό topping προσθέτοντας έξτρα ξηρούς καρπούς και φασκόμηλο. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.