Γεμιστά κολοκυθάκια με ντομάτα και φέτα
Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσετε και τη φλούδα από το κολοκυθάκι. Σερβίρετε ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό στα καλοκαιρινά σας πιάτα.
Υλικά
- 3 κολοκυθάκια, τριμμένα και κομμένα οριζόντια
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθό αλατιού και πιπέρι, σύμφωνα με τη γεύση σας
- Αποξηραμένη ρίγανη, σύμφωνα με τη γεύση σας
- 170 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 3 πράσινα κρεμμύδια, και το λευκό και το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
- ½ τυρί φέτα τριμμένο, σύμφωνα με τη γεύση σας
- 6 – 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- Μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Λίγο χυμό λεμονιού, αλλά όχι πολύ
Εκτέλεση
Ζεστάνετε ένα ταψί σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Βουρτσίστε τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές. Γαρνίρετε τα κολοκυθάκια με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τοποθετείστε τα κολοκυθάκια με τη φλούδα προς τα κάτω στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε στο grill για 3 – 5 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερά. Γυρίστε και την άλλη πλευρά για άλλα 3 – 5 λεπτά μέχρι και αυτή η πλευρά να είναι τρυφερή και να πάρει λίγο χρώμα.
Αφαιρέστε τα κολοκυθάκια από τη ζέστη και αφήστε τα να κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τα δουλέψετε. Για αν κάνετε τα κολοκυθάκια βαρκούλες, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και αφαιρέστε το εσωτερικό. Αφαιρέστε τα υγρά από τα κολοκυθάκια (ίσως χρειαστείτε χαρτί κουζίνας).
Φτιάξτε τη γέμιση για τις βαρκούλες από κολοκυθάκι. Τοποθετείστε τις φλούδες σε ένα μπολ ανακατέματος και προσθέστε ντοματίνια, πράσινα κρεμμύδια, φέτα, δυόσμο, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού. Στύψτε λίγο λεμόνι από πάνω και πασπαλίστε με λίγη ακόμα αποξηραμένη ρίγανή. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στα κολοκυθάκια και τοποθετείστε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment