Μπρόκολο στον ατμό
Είναι τραγανά και γευστικά!
Υλικά:
- 2 μεγάλα κεφάλια μπρόκολο
- ¼ κούπας κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κούπας τυρί φέτα (προαιρετικά)
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
Αν χρησιμοποιείτε, κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Τοποθετείστε το σε ένα μπολ με νερό καθώς κάνετε την υπόλοιπη συνταγή. Μετά, στραγγίστε το.
Τοποθετείστε 1 ½ κούπες νερό σε μια κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιήστε ένα καλάθι ατμού χωρίς χερούλι προσθέστε το στην κατσαρόλα τώρα: η επιφάνεια του νερού πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το καλάθι. Βράστε το νερό.
Καθώς βράζει, προσθέστε το μπρόκολο στο καλάθι ατμού. Μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερό. Δοκιμάστε αν έχει μαγειρευτεί με ένα πιρούνι. Αν θέλετε να το κάνετε λίγο πιο τραγανό, ζεστάνετε για 1 λεπτό ακόμα αλλά προσέξτε. Μην το μαγειρέψετε για πολύ γιατί θα χάσει το χρώμα του.
Προσεκτικά αφαιρέστε το μπρόκολο από το μπολ. Ρίξτε ελαιόλαδο, ανθό αλατιού, τυρί φέτα και τα στραγγισμένα κρεμμύδια. Γαρνίρετε με φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment