Ανοιξιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά

Συστατικά

  • 350 γρ. ζυμαρικά fettuccine
  • 450 γρ. σπαράγγια, κομμένα διαγωνίως
  • 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μεγάλο πράσο, μαζί με τα λευκά και τα πράσινα μέρη, κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1/8 κ.γ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
  • Άνθος αλατιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη

 

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα σπαράγγια τα 2 τελευταία λεπτά μαγειρέματος.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας νερό με το σκόρδο, το πράσο, το θυμάρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ¼ του κουταλιού του γλυκού αλάτι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά για 12 έως 15 λεπτά.

Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, στη συνέχεια στραγγίστε τα ζυμαρικά και τα σπαράγγια και προσθέστε το μείγμα πράσων. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το ¼ κούπας αποθηκευμένου νερού και ανακατέψτε. Προσθέστε μισή από την παρμεζάνα και λίγο περισσότερο νερό αν τα μακαρόνια σας φαίνονται στεγνά. Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή: https://www.womansday.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post