arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ανοιξιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά


Μια υπέροχη ανοιξιάτικη συνταγή ζυμαρικών συνδυασμένων με σπαράγγια, πράσα, σκόρδο, λεμόνι και τριμμένη παρμεζάνα.
Ανοιξιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά

Vegetarian

Ανοιξιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά


Ανοιξιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά

Συστατικά

  • 350 γρ. ζυμαρικά fettuccine
  • 450 γρ. σπαράγγια, κομμένα διαγωνίως
  • 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μεγάλο πράσο, μαζί με τα λευκά και τα πράσινα μέρη, κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1/8 κ.γ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
  • Άνθος αλατιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη

 

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα σπαράγγια τα 2 τελευταία λεπτά μαγειρέματος.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας νερό με το σκόρδο, το πράσο, το θυμάρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ¼ του κουταλιού του γλυκού αλάτι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά για 12 έως 15 λεπτά.

Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, στη συνέχεια στραγγίστε τα ζυμαρικά και τα σπαράγγια και προσθέστε το μείγμα πράσων. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το ¼ κούπας αποθηκευμένου νερού και ανακατέψτε. Προσθέστε μισή από την παρμεζάνα και λίγο περισσότερο νερό αν τα μακαρόνια σας φαίνονται στεγνά. Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή: https://www.womansday.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.