Πικάντικες γλυκοπατάτες σε καλαμάκια μαζί με σως από γιαούρτι και κόλιανδρο

Για τα καλαμάκια

  • 450 γρ. γλυκοπατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1.5 εκ.)
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ½ κ.γ. σκόνη κύμινο
  • ½ κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι

Σως γιαουρτιού


Για το σερβίρισμα

  • 2 κούπες μαγειρεμένα δημητριακά ολικής άλεσης της επιλογής σας
  • Ψιλοκομμένο κόλιανδρο

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε ένα καλάθι ατμού πάνω από μια κατσαρόλα με νερό. Βράστε το νερό.

Ετοιμάστε τις γλυκοπατάτες: ξεφλουδίστε, κόψτε τις άκρες και κόψτε και οριζόντια. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε γλυκοπατάτα σε λεπτά κομμάτια 1.5 εκ. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες στο καλάθι ατμού, καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τρυφερές για 4 – 5 λεπτά. Με ένα πιρούνι, τρυπήστε τις γλυκοπατάτες αλλά μην της σπάσετε.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, μπαχαρικά και αλάτι. Αφήστε να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις χειριστείτε.

Ανάψτε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Κόψτε τα κρεμμύδια σε παρόμοια κομμάτια με τις γλυκοπατάτες. Τοποθετείστε τα μαζί με τις γλυκοπατάτες στα καλαμάκια.

Τοποθετείστε τα καλαμάκια στο γκριλ και μαγειρέψτε, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι οι γλυκοπατάτες να έχουν ψηθεί και στις δύο πλευρές, για 8 – 10 λεπτά.

Καθώς ψήνονται, ενώστε τα υλικά για το dressing στο μπλέντερ. Πολτοποιήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σε σημείο να μη βλέπετε μεγάλα κομμάτια από κόλιανδρο.

Σερβίρετε πάνω από τα δημητριακά της επιλογής σας, μαζί με dressing και ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post