arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Πικάντικες γλυκοπατάτες σε καλαμάκια μαζί με σως από γιαούρτι και κόλιανδρο


Αυτές οι πικάντικες γλυκοπατάτες είναι ένα υπέροχο vegetarian γεύμα που αποκτά ιδιαίτερη γεύση χάρη στην σως από κόλιανδρο και γιαούρτι. 
Πικάντικες γλυκοπατάτες σε καλαμάκια μαζί με σως από γιαούρτι και κόλιανδρο

Vegetarian

Πικάντικες γλυκοπατάτες σε καλαμάκια μαζί με σως από γιαούρτι και κόλιανδρο


Πικάντικες γλυκοπατάτες σε καλαμάκια μαζί με σως από γιαούρτι και κόλιανδρο

Για τα καλαμάκια

  • 450 γρ. γλυκοπατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1.5 εκ.)
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ½ κ.γ. σκόνη κύμινο
  • ½ κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι

Σως γιαουρτιού


Για το σερβίρισμα

  • 2 κούπες μαγειρεμένα δημητριακά ολικής άλεσης της επιλογής σας
  • Ψιλοκομμένο κόλιανδρο

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε ένα καλάθι ατμού πάνω από μια κατσαρόλα με νερό. Βράστε το νερό.

Ετοιμάστε τις γλυκοπατάτες: ξεφλουδίστε, κόψτε τις άκρες και κόψτε και οριζόντια. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε γλυκοπατάτα σε λεπτά κομμάτια 1.5 εκ. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες στο καλάθι ατμού, καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τρυφερές για 4 – 5 λεπτά. Με ένα πιρούνι, τρυπήστε τις γλυκοπατάτες αλλά μην της σπάσετε.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, μπαχαρικά και αλάτι. Αφήστε να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις χειριστείτε.

Ανάψτε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Κόψτε τα κρεμμύδια σε παρόμοια κομμάτια με τις γλυκοπατάτες. Τοποθετείστε τα μαζί με τις γλυκοπατάτες στα καλαμάκια.

Τοποθετείστε τα καλαμάκια στο γκριλ και μαγειρέψτε, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι οι γλυκοπατάτες να έχουν ψηθεί και στις δύο πλευρές, για 8 – 10 λεπτά.

Καθώς ψήνονται, ενώστε τα υλικά για το dressing στο μπλέντερ. Πολτοποιήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σε σημείο να μη βλέπετε μεγάλα κομμάτια από κόλιανδρο.

Σερβίρετε πάνω από τα δημητριακά της επιλογής σας, μαζί με dressing και ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.