arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Αρωματικό ρύζι μέσα σε κολοκύθα


Ένα εύκολο και γευστικό συνοδευτικό πιάτο που θα δώσει άρωμα σε κάθε σας γεύμα.
Αρωματικό ρύζι μέσα σε κολοκύθα

Vegetarian

Αρωματικό ρύζι μέσα σε κολοκύθα


Αρωματικό ρύζι μέσα σε κολοκύθα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημητριακά, κολοκύθα, φρούτα και ξηρούς καρπούς που ταιριάζουν στο γούστο σας και τίποτα δε θα πάει στραβά.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ωμό καστανό ρύζι
  • 1 κούπα νερό
  • ¼ κούπα ψιλοκομμένα πεκάν, ψητά
  • 3 αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη κάρρυ
  • 1/8 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. κάρδαμο (προαιρετικά)
  • 1/8 κ.γ. κύμινο

 

Μέθοδος

Πλύντε την κολοκύθα και κόψτε την σε 6 φέτες. Αφαιρέστε τις ίνες και τους σπόρους από μέσα ή αποθηκεύστε τους για ψήσιμο. Αλείψτε τις φέτες με ελαιόλαδο. Βάλτε τις σε ένα φύλλο ψησίματος, σε ταψί και ψήστε τους 205 βαθμούς C για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές.

Την ίδια ώρα, σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι και βράστε το μαζί με το νερό. Χαμηλώστε την θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι το υγρό να έχει απορροφηθεί και το ρύζι να είναι τρυφερό. Προσθέστε τα πεκάν, τα βερίκοκα, τις σταφίδες, τον ανθό αλατιού, το κάρρυ, την κανέλα και αν το επιθυμείτε τον κάρδαμο.

Βάλτε 4 από τις φέτες κολοκύθας στο πλάι για άλλη χρήση. Γαρνίρετε με κύμινο αυτές που έμειναν και προσθέτετε το μείγμα ρυζιού.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.