Αρωματικό ρύζι μέσα σε κολοκύθα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημητριακά, κολοκύθα, φρούτα και ξηρούς καρπούς που ταιριάζουν στο γούστο σας και τίποτα δε θα πάει στραβά.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ωμό καστανό ρύζι
  • 1 κούπα νερό
  • ¼ κούπα ψιλοκομμένα πεκάν, ψητά
  • 3 αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη κάρρυ
  • 1/8 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. κάρδαμο (προαιρετικά)
  • 1/8 κ.γ. κύμινο

 

Μέθοδος

Πλύντε την κολοκύθα και κόψτε την σε 6 φέτες. Αφαιρέστε τις ίνες και τους σπόρους από μέσα ή αποθηκεύστε τους για ψήσιμο. Αλείψτε τις φέτες με ελαιόλαδο. Βάλτε τις σε ένα φύλλο ψησίματος, σε ταψί και ψήστε τους 205 βαθμούς C για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές.

Την ίδια ώρα, σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι και βράστε το μαζί με το νερό. Χαμηλώστε την θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι το υγρό να έχει απορροφηθεί και το ρύζι να είναι τρυφερό. Προσθέστε τα πεκάν, τα βερίκοκα, τις σταφίδες, τον ανθό αλατιού, το κάρρυ, την κανέλα και αν το επιθυμείτε τον κάρδαμο.

Βάλτε 4 από τις φέτες κολοκύθας στο πλάι για άλλη χρήση. Γαρνίρετε με κύμινο αυτές που έμειναν και προσθέτετε το μείγμα ρυζιού.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post