Σοταρισμένα σπαράγγια
Μαγειρέψτε τα με απλό λεμόνι ή με βότανα και σκόρδο.
Υλικά
- 450 γρ. σπαράγγια
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού, + έξτρα ξύσμα από ½ λεμόνι
- Προαιρετικά: Τυρί φέτα, τριμμένο ή τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλύνετε τα σπαράγγια καλά και αφαιρέστε το κάτω μέρος τους. Κόψτε τα σε μέγεθος μπουκιάς.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε 1 κ.σ. νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα σπαράγγια, τον ανθό αλατιού και φρέσκο πιπέρι. Μαγειρέψτε, καθώς ανακατεύετε, μέχρι τα μεγάλα κομμάτια να είναι τρυφερά, για περίπου 5 – 8 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το πάχος και την ωριμότητα των σπαραγγιών, οπότε ο χρόνος είναι διαφορετικός κάθε φορά.
Δοκιμάστε και αφαιρέστε τα όταν είναι τρυφερά, πράσινα, όχι όμως πολύ τραγανά.
Ταυτόχρονα, πάρτε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του. Μόλις τα σπαράγγια είναι έτοιμα, σερβίρετέ τα σε πιάτα και προσθέστε χυμό και ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο (Προαιρετικά: γαρνίρετε με τριμμένο τυρί φέτα ή παρμεζάνα).
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment