Σοταρισμένα σπαράγγια

Μαγειρέψτε τα με απλό λεμόνι ή με βότανα και σκόρδο.

Υλικά

 

Εκτέλεση

Πλύνετε τα σπαράγγια καλά και αφαιρέστε το κάτω μέρος τους. Κόψτε τα σε μέγεθος μπουκιάς.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε 1 κ.σ. νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα σπαράγγια, τον ανθό αλατιού και φρέσκο πιπέρι. Μαγειρέψτε, καθώς ανακατεύετε, μέχρι τα μεγάλα κομμάτια να είναι τρυφερά, για περίπου 5 – 8 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το πάχος και την ωριμότητα των σπαραγγιών, οπότε ο χρόνος είναι διαφορετικός κάθε φορά.

Δοκιμάστε και αφαιρέστε τα όταν είναι τρυφερά, πράσινα, όχι όμως πολύ τραγανά.

Ταυτόχρονα, πάρτε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του. Μόλις τα σπαράγγια είναι έτοιμα, σερβίρετέ τα σε πιάτα και προσθέστε χυμό και ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο (Προαιρετικά: γαρνίρετε με τριμμένο τυρί φέτα ή παρμεζάνα).

Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post