Σαλάτα με κριθαράκι, φέτα και ρόκα
Αυτή η σαλάτα με κριθαράκι θα είναι μια επιτυχία στο τραπέζι σας – την οποία μπορείτε να καταναλώσετε κρύα ή ζεστή.
Υλικά
- 1 κούπα ωμό κριθαράκι
- 6 κούπες φρέσκια ρόκα
- ½ κούπας τυρί φέτα, τριμμένη
- ½ κούπας αμύγδαλα σε φέτες, ψητά
- ½ κούπας αποξηραμένα κεράσια ή αποξεραμένα cranberries
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- Φέτες λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τη συσκευασία τους. Στραγγίστε το κριθαράκι και ξεπλύνετε σε κρύο νερό. Στραγγίστε ξανά. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τη ρόκα, τη φέτα, τα αμύγδαλα, τα κεράσια, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το κριθαράκι. Ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε, σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment