Στρογγυλές πατάτες στον φούρνο με πράσινο κρεμμύδι και εστραγκόν
Ανακατέψτε με φρέσκα βότανα και πράσινα κρεμμύδια για πιο έντονη γεύση.
Υλικά
- Περίπου 8 μεσαίες πατάτες, σε ροδέλες με 1 εκ. πάχους
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 6 πράσινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, προαιρετικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το γκριλ. Τοποθετείστε τις πατάτες σε ένα μπολ και πασπαλίστε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βράστε ελαφρώς, αλλά χωρίς να βράσουν υπερβολικά.
Απλώστε τις πατάτες σε μια λαδωμένη λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με έξτρα ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε στο γκριλ για 10 – 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ανακατέψτε όταν χρειαστεί. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα πράσινα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το εστραγκόν. Πασπαλίστε πάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε. Αν θέλετε, προσθέστε εξτρά ελαιόλαδο και απολαύστε!
Leave a comment