Ψητά λαχανικά ρίζας στο φούρνο

Αυτά τα πολύχρωμα λαχανικά ρίζας αποτελούν ιδανική επιλογή υγιεινού δείπνου.

Υλικά

  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2 μεσαία παστινάκια, ξεφλουδισμένα
  • 2 μεσαία παντζάρια, ξεφλουδισμένα
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. φρέσκα βότανα, όπως θυμάρι, δενδρολίβανο ή φασκόμηλο
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τις σχάρες: μια στη τρίτη σειρά από την κορυφή και μια από το τέλος. Προθερμάνετε στους 220 βαθμούς τον φούρνο και απλώστε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.

Κόψτε τα καρότα και τα παστινάκια σε κομμάτια 2 εκ., διαγώνια. Κόψτε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια σε κομμάτια 1,5 εκ. Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια 2 εκ, σε κύβους. Θα πρέπει να έχετε περίπου 12 κούπες ωμά λαχανικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα λαχανικά με λάδι, ξύδι, βότανα, αλάτι και πιπέρι. Χωρίστε στα δύο ταψιά απλώνοντας τα σε μια στρώση στο καθένα.

Ψήστε τα λαχανικά, μέχρι να είναι τρυφερά για 30 – 40 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post