Ψητά μανιτάρια με πέστο από ρόκα
Ένα εύκολο ορεκτικό ή ικανοποιητικό γεύμα.
Υλικά
- 75 γρ. κάσιους
- 50 γρ. άγρια ρόκα
- 25 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 50 γρ. Grana Padano, τριμμένο
- 150 ml έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανιτάρια Πορτομπέλο
- 25 γρ. grana Padano, τριμμένο
- Ανθό αλατιού και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C / αέρα 160 C. Για να φτιάξετε το πέστο βάλτε τα κάσιους σε ένα μπλέντερ και ψιλοκόψτε τα. Προσθέστε τη ρόκα, τον βασιλικό και το τυρί και ανακατέψτε τα καλά. Στη συνέχεια ρίξτε ελαιόλαδο και ανακατέψτε σε μικρότερη ένταση. Γαρνίρετε με αλάτι και φρέσκο πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα στην άκρη.
Τοποθετείστε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και αλείψτε το καθένα με 1 κ.γ. πέστο. Ψήστε για 25 – 30 λεπτά, ή μέχρι να είναι τρυφερά.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Leave a comment