Ψητά λαχανικά με Μεσογειακά μπαχαρικά
Ένας τέλειος συνδυασμός λαχανικών με έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Ένα εύκολο συνοδευτικό πιάτο, χωρίς γλουτένη, που θα είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά.
Υλικά
- 225 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα
- 340 γρ. baby πατάτες, τριμμένες
- 340 γρ. ντοματίνια
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 10 – 12 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
- Φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Τοποθετείστε τα μανιτάρια, τα λαχανικά και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος. Πασπαλίστε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο. Προσθέστε ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Πάρτε τις πατάτες και απλώστε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέστε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
Σερβίρετε με φρέσκια τριμμένη Παρμεζάνα και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Leave a comment