Ντοματόσουπα με ψητές ντομάτες
Το συνοδευτικό με τυρί, θα ισορροπήσει την οξύτητά της.
Υλικά:
- 4 μεγάλες ντομάτες, ώριμες
- ½ μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 ½ κούπα ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. βιολογικός πελτές ντομάτας
- Φρέσκια ρίγανη και βασιλικό για το γαρνίρισμα
- Φρέσκο ψωμί ολικής άλεσης
- Τυρί μοτσαρέλα
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Κόβετε τις ντομάτες και το μισό κρεμμύδι σε σφήνες. Χρησιμοποιείστε το δάχτυλό σας για να βγάλετε κάποιους από τους σπόρους της ντομάτας. Αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό, οπότε απλά αφαιρέστε τα πολύ μεγάλα μέρη και θα είστε εντάξει. Αλείψτε τις σε ένα φύλλο ψησίματος.
Πασπαλίστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, μια γενναία δόση πιπεριού και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Καλύψτε τις ντομάτες με το σκόρδο ώστε να μην τις κάψετε. Ψήστε σε μεσαία φωτιά για 30 – 40 λεπτά μέχρι οι ντομάτες να έχουν μικρύνει στο μισό τους μέγεθος. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
Ζεστάνετε τον χυμό λαχανικών και το πατέ ντομάτας. Προσθέστε όλα τα υλικά από το ταψί και σιγοβράστε για 5-10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να κάνετε την σούπα πουρέ. Η σούπα θα είναι ομοιογενής με κάποιες εξαιρέσεις στην υφή της. Αν δε θέλετε καθόλου σβόλους, τότε συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να είναι απόλυτα ομοιογενής. Ρίξτε την πάλι πίσω στην κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε με ψημένο ψωμί και κάποιες φέτες μτσαρέλα. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και ρίγανη.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.sproutedkitchen.com
Leave a comment