Ψητά μανιτάρια με πέστο από ρόκα
Υλικά
- 75 γρ. κάσιους
- 50 γρ. άγρια ρόκα
- 25 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 50 γρ. τυρί Grana Padano, τριμμένο
- 150ml έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανιτάρια Πορτομπέλο
- 25 γρ. τυρί Grana Padano, τριμμένο
-
Ανθός αλατιού και μαύρο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C/αέρας 160°C. Για να φτιάξετε το πέστο, τοποθετείστε τα κάσιους σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να είναι καλά ψιλοκομμένα. Προσθέστε την ρόκα, τον βασιλικό, το τυρί και ανακατέψτε. Προσθέστε το λάδι σταδιακά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Γαρνίρετε καλά με αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Αφήστε στην άκρη.
Τοποθετείστε τα μανιτάρια σε μια λαδωμένη σχάρα και αλείψτε κάθε μανιτάρι με 1 κ.γ. πέστο. Ψήστε για 25 – 30 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά. Σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment