Ψητά πράσινα φασολάκια με παρμεζάνα
Αυτή είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να τη φάτε κι ως συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 900 γρ. πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Ανθός αλατιού και μαύρο τριμμένο πιπέρι
- ½ κούπα τυρί παρμεζάνα
- 1/3 κούπα cranberries
- 2 κ.σ. ψηλοκομμένα καρύδια
Μέθοδος
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε ένα ταψί στο φούρνο.
Την ίδια ώρα, καθαρίστε τα φασολάκια. Σε ένα μεγάλο τοποθετείστε τα πράσινα φασόλια μαζί με ελαιόλαδο, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα πάντα καλά. Τοποθετείστε το μείγμα με τα πράσινα φασόλια σε μια στρώση στο ταψί.
Πασπαλίστε λίγο τυρί πάνω από τα φασολάκια. Ψήστε για 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά.
Στο σερβίρισμα, απλά μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με cranberries και καρύδια.
Συνταγή: https://www.primaverakitchen.com/
Leave a comment