Ψητές μελιτζάνες με πιπέρι καγιέν και φρέσκια σάλτσα ντομάτας
Υλικά (6 μερίδες)
- 900 γρ. μεσαίες μελιτζάνες, κομμένες οριζόντια σε κομμάτια 1.5 εκ.
- ¼ κούπας + 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (κόκκινο)
- ¼ κούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα + έξτρα για γαρνίρισμα
- 3 μικρές φρέσκες κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 ½ κούπας ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- ¼ κούπας ελληνικό γιαούρτι
- 2 κ.σ. γάλα
- Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία. Αλείψτε τις μελιτζάνες με ¼ κούπας λάδι. Πασπαλίστε από πάνω κόλιανδρο, πιπέρι καγιέν και ¼ κ.γ. αλάτι. Ψήστε για 10 – 12 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές.
Την ίδια ώρα, σε ένα μικρό μπολ ενώστε δυόσμο, πιπεριές τσίλι, χυμό λεμονιού, ξύδι, 3 κ.σ. λάδι και ½ κ.γ. αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε ντομάτες και ενώστε. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το γιαούρτι και το γάλα.
Τοποθετείστε τις μελτιζάνες σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με το μείγμα ντομάτας. Περιχύστε το μείγμα γιαουρτιού και προσθέστε φύλλα δυόσμου, προαιρετικά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment