Συνταγή για ψητό κουνουπίδι
Έχει κάποιες πινελιές από κύμινο και λεμόνι που απογειώνουν τη γεύση του.
Υλικά
- 1 μπουκέτο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. τριμμένη κύμινο
- 1 κ.γ. πικάντικο μπαχαρικό της αρεσκείας σας
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
- 1 – 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- Χούφτα φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- ¼ κούπας/30 γρ. ψητά κουκουνάρια ή ψητά αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς C.
Τοποθετείστε το κουνουπίδι σε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο.
Ενώστε το κύμινο με το πικάντικο μπαχαρικό σε ένα μικρό πιάτο. Γαρνίρετε το κουνουπίδι με το μείγμα μπαχαρικών και μια γενναιόδωρη δόση αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά για να ενώσετε. Απλώστε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε μια στρώση.
Καλύψτε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήστε με κάλυμμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο. Ψήστε για άλλα 20 – 30 λεπτά γυρνώντας το κουνουπίδι πλευρά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Αμέσως προσθέστε το χυμό λεμονιού, μια δόση ταχίνι (αν σας αρέσει), ψητά κουκουνάρια και φρέσκο μαϊντανό. Αν σας αρέσει η πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο περισσότερο μπαχαρικό.
Σερβίρετε σε ένα μπολ μαζί με ταχίνι και απολαύστε!
Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/
Leave a comment