Ψητό κουνουπίδι με ρεβίθια και dressing μουστάρδας
Μια ολοκληρωμένη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
- 1 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Πρέζα ανθό αλατιού
- 1 κούπα κινόα
- 1 ¾ κούπες νερό
- ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για το σερβίρισμα
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Dressing μουστάρδας
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. μουστάρδα ολικής άλεσης
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 -2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήσιμο: προετοιμάστε το κουνουπίδι και τα ρεβίθια. Ανακατέψτε τα μαζί σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήστε για 35 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά περίπου.
Κινόα: σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέστε κινόα, 1 ¾ κούπες νερό και αλάτι. Βράστε, καλύπτοντας με ένα καπάκι. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε την κινόα να «κάτσει» για 10 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Dressing: σε ένα μικρό μπολ προετοιμάστε το dressing σας και αφήστε το στην άκρη. Μπορείτε να διπλασιάσετε τα υλικά για περισσότερο dressing.
Ένωση: Μόλις ψηθούν τα ρεβίθια και το κουνουπίδι αφήστε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Καθώς είναι ακόμα ζεστά, τοποθετείστε το κουνουπίδι και τα ρεβίθια σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε το dressing. Ανακατέψτε. Προσθέστε τον μαϊντανό. Μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το πιάτο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment