Ψητό κουνουπίδι με σκόρδο και παρμεζάνα

Το γαρνίρισμα γίνεται με σκόρδο, πιπέρι, πάπρικα και παρμεζάνα και έχει υπέροχη γεύση!

Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού – κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κούπα τυρί περμεζάνα, τριμμένο
  • Φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς. Στη συνέχεια βάλτε ένα φύλλο ψησίματος πάνω σε αν ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα. Ενώστε τα όλα πολύ καλά.

Μεταφέρετε τα πάντα στο φύλλο ψησίματος σε μια στρώση και ψήστε για 15 λεπτά.

Γυρίστε τα μπουκετάκια από την άλλη πλευρά και γαρνίρετε με τυρί παρμεζάνα. Ψήστε για 15 ακόμα λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.primaverakitchen.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post