arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητό κουνουπίδι με κάπαρη και παρμεζάνα


Αν τα ψητά λαχανικά που φτιάχνετε σπίτι σας βγαίνουν κάπως θολά, τότε ίσως υπάρχει κάποιο λάθος στην θερμοκρασία και στην τοποθέτηση.
Ψητό κουνουπίδι με κάπαρη και παρμεζάνα

Vegetarian

Ψητό κουνουπίδι με κάπαρη και παρμεζάνα


Ψητό κουνουπίδι με κάπαρη και παρμεζάνα

Ο καλύτερος τρόπος για να τα ψήσετε σωστά, είναι να τα βάλετε προς τα κάτω σε έναν καυτό φούρνο (230 βαθμούς C).

Υλικά (4 μερίδες)

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τη σχάρα στην κατώτατη βάση του φούρνο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετείστε το κουνουπίδι σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα πράσινα φύλλα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το κάτω μέρος του κουνουπιδιού.

Ξεκινώντας από το τέλος, κόψτε όλο το κουνουπίδι σε κομμάτια 1.5 εκ. Μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αλείψτε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα όλα μαζί ώστε να καλυφθούν σωστά.

Ψήστε το κουνουπίδι στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει στις άκρες, για 25 – 30 λεπτά.

Όσο ψήνετε το κουνουπίδι, τρίψτε τυρί παρμεζάνα. Αφήστε την μισή στην άκρη για γαρνίρισμα.

Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε 1 κ.σ. κάπαρη και ανακατέψτε την με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.). Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και στύψτε το.

Μόλις το κουνουπίδι είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα γυρίστε τα κομμάτια ώστε το ροδισμένο μέρος να κοιτάει προς τα πάνω. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα (αλλά όχι με αυτήν που έχετε βάλει στην άκρη.

Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι να ροδίσει και το άλλο μέρος, για 10 – 12 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει για λίγο και μεταφέρετέ το σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε από πάνω το dressing από λεμόνι και κάπαρη.

Γαρνίρετε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και προσθέστε και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.