Ψητό κουνουπίδι με βαλσάμικο και παρμεζάνα
Σε αυτήν την συνταγή τα μπουκετάκια κόβονται σε χοντρές φέτες και ανακατεύονται με ελαιόλαδο και βότανα.
Μόλις οι φέτες κουνουπιδιού ακουμπήσουν το καυτό ταψί, ροδίζουν υπέροχα και παίρνουν μια γλυκιά και τραγανή γεύση.
Υλικά
- 8 κούπες χοντρές φέτες κουνουπιδιού (1 μεγάλο κεφάλι)
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ματζουράνα, αποξηραμένη
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Λίγο φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- ½ κούπα τυρί περμεζάνα, τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κουνουπίδι, το λάδι, την μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 15 – 20 λεπτά. Ανακατέψτε το κουνουπίδι με το ξύδι και πασπαλίστε με τυρί. Επιστρέψτε τα στον φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να απορροφηθούν τα υγρά (για περίπου 5 – 10 λεπτά).
Leave a comment