Ψητά καρότα με μέλι και φακές
Αυτά τα καρότα με μέλι συνοδεύονται από φακές και βότανα. Ένα φυσικά vegan πιάτο χωρίς γλουτένη.
Υλικά
- 450 γρ. καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα πράσινες φακές (μαγειρεμένες)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C και απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ξεφλουδίστε τα καρότα, κόψτε οριζόντια και κόψτε τα σε κομμάτια 5 εκ.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα καρότα με το ελαιόλαδο, το μέλι, το πιπέρι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τα καρότα στο ταψί και απλώστε τα.
Κόψτε το κρεμμύδι σε τέταρτα και βάλτε και αυτά τα κομμάτια στο ταψί.
Ψήστε για 30 λεπτά, γυρνώντας τα στην μέση του ψησίματος.
Αφαιρέστε από τον φούρνο και μετά ανάψτε το γκριλ.
Μετά, βάλτε τις φακές στην κορυφή. Απλώστε σε μια μονή στρώση και βάλτε στο φούρνο το ταψί ξανά για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τον φούρνο και σερβίρετε με τον μαϊντανό και το κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment